Hundvaktsmys och plugg hos Louise förra veckan


Borstar, reder ut och plattar till

Vet ni. Jag har börjat borsta och platta mitt hår igen. Reda ut sommartovorna och få lite rätsida. Längtar redan efter nästa helg. Inte gjort så mycket i helgen. Umgåtts med Mike som varit väldigt mysigt, men inte så mycket mer. Vill få ordning på mat och träning igen. Mår dåligt över mig själv och behöver få bort sockersug och dåliga tankar. Känna mig stark och fräsch igen som man gör efter en springtur.

Bokmässan

Sitter och skriver på min artikel om Anna Ehring och inser att jag inte har en aning vad jag ska rikta in artikeln på. Vem skriver jag för? Ser också alla missar jag gjorde igår. Vad jag skulle ha frågat mer om. Att jag skulle skrivit mer, kanske haft en bandare med. Hon var trevlig, glad och pratsam och jag kände mig emellanåt dum när jag inte fick fram nån följdfråga. Istället kollade jag ner i blocket och letade nästa fråga att prata om. Man vet aldrig vad som väntar för en man väl är där. 

Möter Anna Ehring på bokmässan idag

Kommer bli ett intressant möte och ser  mycket fram emot dagen (om bara min mage kunde ge sig o göra så ont). Somnade med magont och vaknade med magont. Började dagen med novalucol och proviva blåbärsdryck, men svårt o svara på om de faktiskt hjälper. Håller tummarna för den här dagen.
Nisse är 11 år och har förlorat sin mamma. Pappa är arbetslös och köper pålägg i mängder. Lillebror Nodi (Nicholaus) är för liten för att förstå vad som hänt, men tycker om pappas smörgåsar. Familjens favortit är syltmackor. Böckerna är skrivna för barn/ungdomar i åldern 9-12 år.

Kickar Charlie för Ashton. Hmm...

Hela avsnittet följer nedan följt av en intervju.

Vad gör du

Typ andas och lyssnar på en låt . Tittar över morgondagen och vad som hänt idag. Ikväll ska jag iväg och volontära på café Trappaner för första gången. Ska bli intressant och roligt. En erfarenhet rikare i livet kommer jag bli snart. Har ont i magen idag också, men är glad att jag kom iväg imorse. Hade gärna gömt mig bakom lite smink idag, men det har jag glömt i värmland. suck. ush vill trycka i mig tio liter kaffe eller somna in resten av kvällen. Inget av de är direkt möjligt just idag. Kanske bra de. Sovit tillräckligt föregående dagar. Betett mig zombilikt och haft yrsel. Nej, nu får de vara bra på beklagandet. Skriver nog senare om mitt lill äventyr.
horses jumping by Slow Club

Flyr undan några sekunder

Dags att rycka upp sig. Behöver energi för den här hösten. I två dagar känns det som all luft har gått ur mig. Jag har varit jävligt deppig och helt ärligt vet jag inte varför. Min mage är helt kaotisk och jag känner mig hängig. Jag väntade lite på de här efter allt som hänt den här sommaren. Alla förändringar. Nu är det höst och ingen lurar hösten. Hösten drar med sig vardag och vad gör en bra vardag en regning höstkväll. Jag vet inte längre för alla dagar är uppbokade. En höstdag. Tända ljus, en bra film och gott sällskap. Det klassiska och så enkelt är det. "Mår inte magen bra mår inte människan bra". och tvärtom.

Vi faller med löven och somnar in

Melankolisk. medioker. vacker. döende. många ord kan beskriva dem färgsprakande träden och den klara luften utanför fönstret. Jag sitter här inne och tittar ut. Känner mig lite konfunderad och stressad. Fick ledigt från livet idag. Behövde de. Idag ska jag titta på film och inte göra så mycket mer. Förbereda inför bokmässan.

Alla får röda naglar

Olika ISO med blixt. kompaktkamera.

ISO 50 400 1600

Påvägen till storfors fastnade jag i Hallsberg

Fint väder och sol, ändå var tåget från Stockholm försenat två timmar i fredas eftermidda. Så där satt jag och väntade tillsammans med andra glada passagerare... pappa kom och hämtade mig. tack och lov. 

Fyllde 20år någongång där i sommras. Nu hittade vi bildbevisen

Sitter hemma hos Madde igen. Trivs här. Storforsmarken och party är på gång ikväll. Helgen kommer nog gå alldeles för fort. Hittade lite bilder på Maddes mobil. Inga hemifrån mig. Men alltid något.

Kramgoa Bamse och lilla minibamse

Jag kan ta reda på allt om dig

Det är sjukt hur lätt det är att kartlägga en människas liv. Några telefonsamtal och du vet allt om skilsmässa, familj, skolor, p-böter, betyg, vilket körkort du har, var du bor, var du bott, om du äger/ägt bil, om du har lån, csn var väldigt hjälpsamma. Dem fyra sista siffrorna letar du enkelt upp på upplysning.se (gratis medlemskap). Har du dem blir det ännu enklare att få information om den du söker. Uppgiften löd att snoka reda på allt om Harald Treutiger via myndigheter och press. Enkelt? Ja! Blir mörkrädd...
Född 5 juni 1956. Gick på Sigrid Rudebäcksgymnasiet (hade höga betyg låg på 3-5). 2 år på JMG (journalisthögskolan) (VT80- VT82). Gift med Kicki Hultin (reporter västnytt). två barn. lägenhet i stan. hus vid öckerö. Ab körkort. en p-bot. läst fartygsbefäl Chalmers HT10. började betala sitt csnlån -84 (ca 24-25 000kr).

Poträtt tema hästmänniskor

Höstmörkret stormade in.

Den här sommaren kan man fundera lite på vad som hände egentligen...
Det mesta ordnade sig när körkortet hamnade i min plånbok. äntligen.
Sommaren liksom bara började utan att jag märkte det.
Elmia.

Åkte till London med Melissa och hälsade på min kusin och såg allt turistigt man skulle se och provade på nattlivet.
Jag gick en projektledningskurs två kvällar i veckan och lärde känna ett gäng härliga människor.
Började en handelsutbildning på ams. Gick en vecka sen fick jag reda på att jag kommit in på en sommarkurs i event i samarbete med Way Out West. Fick det som praktikplats och bytte bana.
Hittade tillbaka till mina journalistdrömmar någon gång under våren och kom in i samma veva som eventutbildningen.
Lycka.
Linn tog studenten i början av Juni och det var Sunnebal med alla rikemansbarn. Jag lärde känna Ellinor.
Midsommar i Smögen får tala för sig själv. extremt kul fyllehelg. Träffade Mike.
Iron Maiden. Jag fyllde 20år.
Kapten röd på Röda sten.
Where The Action is. Jobb. Gratisöl på Vipen till Coldplay.
Handlerkurs för irländska Gerard O´shea
Way Out West peppfest.

Skara Sommarland.
Way Out West vecka. Etablering.
11-13 augusti WAY OUT WEST
Hann se lite (väl mycket) av Kulturkalaset.
22 Augusti. Börjar journalistlinjen.

En vanlig skoldag på Nordiska

Viljan som övervann elden

Det är morgon och jag håller på att vakna. Är inte alls sugen på att gå upp faktiskt. Ställde klockan på 07.00 och nu är klockan snart 08.00. men idag vaknade jag hemma och kan jag sova lite längre. Igår hade vi föreläsning med Lassa Gustavsson. Min Artikel om Lasse följer nedanför.
För 30 år sedan blev Lasse Gustavsson svårt brännskadad. Igår besökte han Nordiska Folkhögskolan för att berätta sin historia och om viljan att ta tag i sitt liv när det verkligen gäller.

– För att bli en fri människa måste du ta del av de som livet bjuder, även det jobbiga, sa Lasse under gårdagens föreläsning.
Det är förmiddag och gymnastiksalen har fyllts med elever. Lasse Gustavsson, brandman och föreläsare, kliver ut på scenen. På bred göteborgska ber han om dämpad belysning innan han för åskådarna trettio år tillbaka i tiden.
När Lasse vaknade upp i maj för trettio år sedan på ett sjukhus i Stockholm var han både blind och döv. Han hade överlevt och mådde bra. Han var 24 år gammal och hade varit ute på jobb tillsammans med en kollega då dem hamnade i centrum av en explosion som kunde höras över stora delar av Göteborg. Under uppvaknandet mindes han olyckan som om det hänt igår medan det i verkligheten gått två månader. Under ett år låg han på sjukhus och inte en dag gick utan att någon anhörig var där och hälsade på honom. Förutom Lasse själv hade människorna i hans närhet ett behov av att bearbeta händelsen.
Under föreläsningen pratar han om vikten av kommunikation mellan människor och motivationen att fortsätta framåt i svåra situationer. För Lasse är elden inte bara en påminnelse om sin olycka utan även en symbol för allt du kan bränna dig på som människa. Han sammanfattar vägen tillbaka efter olyckan i tre faser; bearbeta, landa och begripa.        
Enligt honom är det viktigt att sätta upp mål och våga utmana sig själv mentalt, emotionellt, och fysiskt för att känna sig fri.
Han berättar målande om sina upplevelser med både kroppsspråk och ord. Med sin charm och humor får han publiken att skratta flera gånger om, samtidigt som allvaret finns där. Trots det Lasse varit med om är det en livsglad person man möter som tog tag i sitt liv när det verkligen gällde. 

Lina Johansson, Nordiska Folkhögskolan


Helglugn

Mamma fick tjata som fan för jag var helt död igår, men tillslut kom jag iväg till stallet för en ridtur med Myskur och Varga. Var helt tomt i stallet. Bara jag, mörkret och djuren. Så underbart ibland. Den där stillheten. tystnaden. lugnet. Behövde de och bara landa lite mitt i allt kaos som bara rullar på. Eller kaos... Jag har det bra lite stressad bara och vill hinna med så mycket. Blev en lugn helg fylld med migrän och sova. Nu är det söndag och den har varit lugn. Tittat på två filmer och lagad taccogratäng enligt Maddes recept. Som jag åker till på fredag dessutom. Godnatt.

Kort kort om ingenting osammanhängande

Jag har inga latinska rytmer i min kropp inga seriöst, jag är en av dem som kommer skämma ut mig hundra gånger om tills jag lärt in de, men de va kul och inte fullt så jobbigt pass som jazzen i måndags. Dessvärre hade jag migrän sen lunch igår och med varje steg jag tog från dansen kändes det som mitt huvud skulle explodera. Snart brister de tänkte jag. Kunde inte se på tv och mobildisplayen var en plåga. Mörkt och tyst under ett täcke var den ända miljö jag kunde vistas i. Hatar de. hatar migrän. men nu har jag sovit bort de och kan lyssna på msuik igen Janelle Monae. tolv timmar tog de. Idag åker jag och mamma till storfors.

Filmtips nr14

Filmtips nr13


Tappa inte modet att dansa bland löven när hösten är påväg

Sal 13

Lite alkohol skapar fyllon på marken

Och nej... jag tror inte det blir något nästa år på de där stället, men sällskapet var på topp iallafall och kan förflyttas till ett lite trevligare ställe nästa år. typ... Göteborg ;)

Ett litet fotoprojekt

Fick i läxa att fotografera en person i sin arbetsmiljö, helst någon vi inte känner för utmaningens skull. Tanken var att ta bilderna i syfte att kunna användas till en fiktiv intevju. Jag gjorde en miss, eller två missar, första var att jag skulle använt blixt eftersom ljuset blev gul/rött i bilderna (se nere till vänster där har jag använt blixt) och jag tog ingen bild där hon tittar in i kameran + jag glömde ta hennes namn. Jaja first time, då gör man lite fel och hinner inte fler idag tyvärr. Bra regel: Ta alltid många bilder!

Vilken skillnad på höst och höst

En höstdag. Hösten. Vilken skillnad på höst och höst. förra hösten och den här. Jag hade ingen aning att jag skulle befinna mig här i livet för ett år sen. För ett år sen var jag mer förvirrad en någonsin och trodde jag hade hittat en lösning. Jag hade fel, delvis fel, lösningen var preliminär, en lösning bara för stunden. Jag är glad att den här hösten inte började på ett universitet, utan på en folkhögskola i Göteborgstrakterna. Ändå fick CSN för sig att jag skulle börja i Karlstad och samtidigt plugga på folkhögskola här. Hur fan tänkte dem? Saknar dem mig sig mycket därner... uppe att dem sjävla skriver i en ansökan? Blir bara trött på krångel.

Dagens lektion: Foto med Per Hanstorp

Här är mina pics, lärt mig diverse grundkunnande i digitalfotografiets konst. ISO, bländare och exponering och blixt bland annat. Visste ni att blixt inte bör användas på mer än 3m avstånd och kan vara lika använbart i solljus som i mörker. Sista bilden är ett bra exempel där jag kunde använt mig av blixt för Therese ansikte som skuggas.
Fotograf: Lina Johansson ;)

Vi lekte änglar istället


Funderar på att avliva denna måndag

Guud ja vet inte... å bara trött tror ja... kaffe kan nog va lösningen. vill ingenting idag. vill dansa. ska dansa. vill till stallet också. vill till mike helst. skola imorn. försov mig imorse. hmm kaffe va de ja... aja hade.

Filmtips nr12

Numera medlem i Journalistligan

These golden nails

RSS 2.0