Vi tänder ett ljus i advent

En ny morgon, en ny dag, en ny vecka, men nu är det inte höst längre. Det har slagit över till julmånad och igår var 1:a advent. Pappa har varit här den här helgen. Mamma och pappa har sett "Gangs" den här lördagen och efter föreställningen åt vi grekiskt på en restaurang vid Domkyrkan (tack för tipset caroline). I söndags gick jag och mamma fackelvandring på kungälvs fästning. Med varsin fackla i hand hörde vi på fästningens i historia i skymningsmörkret och avslutade med varm glögg att värma våra kalla händer med. Nu ska jag borsta tänderna och förbereda mig för den här dagen.  

GP 28.11.2008

"Världen är en bok och den som stannar hemma läser bara en sida".

Trött

Trött är ordet och känslan. Det går i ett och jag drunknar i läxor. Var är ledigheten. Dagarna går fleratusen kilometer i timmen och jag springer så fort jag kan för att hinna med. Jag har börjat träna igen den här veckan efter två veckors uppehåll pga. förkylning. Tisdag, onsdag och fredag på gymet (kondition + styrka ca 1h15min). Det känns skönt i kroppen. I Onsdags skrev jag det nationella provet i Svenska B 5h, koncentration följt av skrivkramp. I Torsdags försvann jag och Melissa in i teaterns förunderliga värld när vi såg "Publiken" av Federico Garcia på statsteatern. Fråga mig inte vad den handlade om, för det var som ett ändå långt fantasktiskt spel av poesi, drömmar, verklighet, frågor, bilder, illussioner och allt din fantasi orkar med och mer. Föreställningarna har rullat på måndag, tisdag, torsdag, fredag och lördag. Idag är jag "ledig". idag ska jag och mamma på julmarknad i Kungälv och sen ska vi se "Vi som är hundra" på statsteatern. idag ska jag räkna flera sidor matte och läsa flera sidor om kulturhistoria och svara på flera frågor och skriva flera rader loggbok. Snart är det kväll igen och min "lediga" dag är slut.  

HSM

Jag ska träffa Melissa 9.30 vid fontänen i Brunnsparken, för idag ska vi på öppethus på HSM, Högskolan för scen och musik, TEATERHÖGSKOLAN!!! Längtar så!! David ska va där också (från "Gangs") och representera skolan.
Det kommer bli en teaterfylld dag även idag, igår såg jag genomdrag av "Lille Kung Mattias" och hade teater på kvällen. Idag kommer Anders (var bara tvungen att säga det igen, längtar så, han har inte varit här på evigheter).

Bilder från Karlstad

På fredag kommer Anders!! Och det blir en helg med hålligång för det är två födelsedagbarn som gått och fyllt år. Marie har fyllt 23 och min Lilla Melissa har gått och blivt stor. I Tisdags blev hon 18 år och det ska vi fira med dunder och brak på krogen på Lördag. På fredag ska vi fira Marie med lika stor partyglädje och jag längtar så till helgen. Den här veckan eller dem här senaste två veckorna har varit helt tokiga, jag är fortfarande förkyld, så ingen träning, men massa läxor och projektarbete! Men det är superkul och det går framåt.
Här är lite partybilder från "utgång" med Bibbi och Elin i Karlstad.





Flickan som lekte med elden


Nu har jag sett den, inte lika bra som ettan... men den dög.
Det var mysigt med Bio här i höstmörkret och det var trevligt att träffa Louise igen och hennes pojkvän.
Jag höll på att gå vilse när jag bestämde mig att ta en promenad från centralstationen till Bergakungen. Jag svängde av vid fel Ullevi och tappade orientering totalt. Tills jag frågade ett snällt par som fick mig på rätt spår igen.

Skolkort 2009


Jag är fortfarande fökyld, har fortfarande läxor upp över öronen och saknar fortfarande
Anders lika mycket.

Förkyld

Jag har haft en ledig dag, som jag har spenderat hemma förkyld och hängig.
Tittat på tv en krigsfilm bland annat på 160min Patrioten med Mel Gibson och Heath Ledger, gjort lite läxor och försökt krya på mig allra bäst. Imorgon är det fredag, ja... lång dag... och på lördag ska jag på bio med Lousie och hennes pojkvän.

När Det tar så lång tid Det är tisdag i Göteborg


Ibland står jag bara inte ut, ibland orkar jag bara inte, jag saknar dig så himla mycket förstår du det. Jag vill ha dig här hos mig. Det är små korta ögonblick som går så fort. 
Det är korta små stunder av lycka som jag blir rädd att njuta av, för jag vet att jag snart sover ensam igen.

Måndag efter lovet, du kom hit fort

Hur många var i skolan idag från klassen? Kanske fem...
Hur många var studiemotiverade? Kanske två...
Ta3 är inte direkt guds gåva  till läraren när det kommer till teoretiska ämnen, men vi verkar vara deras små änglar ändå.  Vi är ofta 3-5 av 12 elever i skolan om det inte kommer till teater, då det är 12 av 12.
RSS 2.0