Tredje gången gilt

Min Sofie var här igår medan Anders var på jobbet. Vi pratade, såg Are you Scared och var nere lite på stan. Hittade ett par snygga, svarta stövlar på SkoPunkten som jag vill ha! Ett nagellack fick det bli i allafall Mavala nr 53 London rött. Passar perfekt  till min Halloween kostym som jag inte tänker avslöja vad det blir än. Tredje dan i rad jag hamna på stan nu. Sömntutorna ELin och Bibbi skulle också följt med... men dem försov sig så Sofie fick åka ensam.

Bio Max Payne


Max Paynes Fru och barn mördas av knarkare och han är ute efter hämnd  och för att hitta mördaren som förstört hans lyckliga liv. Filmen är baserta på ett spel och "Jackie" Mila Kunis från that's 7*s Show är med och gör en riktigt bra insats som tuff actionbrud.

Max Payne 18.15 i Karlstad. Jag överaskade min älskling med bio efter han slutat jobbet. Under dagen var pappa här och höll mig sällskap på stan. Den bästa shoppingkompisen är pappa, tro det eller ej. Jag är nog lite av en pappas flicka!

Efter filmen beställde vi pizza som vi tog med till lägenheten. 
Tack för en mysig dag pappa och Anders. 

Shopping i Karlstad



Shopping och Fika i Karlstad med min snygga Bibbi

Inhandlat:

Klänning från Vila 299 kr (Inte så farligt tycker jag, supersöt svart Partyklänning)
Försvarets hudsalva 18 kr (Finns nu i rosa som stödjer rosa bandet med 2 kr per såld lypsyl)
Värktabletter Naproxen 69 kr (Funkade jättebra så jag klarade shoppingdan!)

Hittade jättesöt mössa på Gina Tricot i en Bubble Gumms rosa färg, Give me!

Mensverk? eller vad?



Jag har sovit oroligt och haft ont i magen hela natten. Undrar om det är mensverk eller vad det kan vara. Det gör ont på höger sida om magen, tänk om det har något med körtelfebern och levern att göra. Nu ska jag snart ner på stan och träffa Bibbi, men det gör så ont. Hoppas det går över snart för jag hittar inge Alvedon eller något heller. Får köpa det nere på stan.

Puss

Här lyser "Sola i Karlsta"



Idag är en alldeles vanlig dag då det inte är mycket som händer. Jag har nyss tagit en lång het dush och sitter nu  och väntar på att älsklingen min ska komma hem från jobbet. Tills nu har jag varit ute och sprungit bland höstens alla färger i skogen och "Sola i Karlsta" lyser upp hela stan.
 
Puss

Grattis Bibbi



26 Oktober 2008

Bebis Feber!



Anders kusin Sandra kom med sin lilla bebis Elias och hälsade på hos dem i Nykroppa.
Bara två veckor är den lille och helt underbart söt och snart är det en bebis till påväg när Anders syster får barn om några månader. Ooh Bebissjuka, tänk när man har en sån liten!

Höstpromenad



Höstpromenad på Ramberget med min älskling.
Alla lektioner blev inställda så vi åkte ut med bilen och tittade på lite platser i Göteborg och sen lagade vi mat tillsammans och tittade på Journey to the center of the earth.

Den lilla kaninen

Frihet, vad är frihet
Ni springer där ute omedvetna om allt
Ni är glada för livet som det är
Vem gav er den chansen
Kan ingen öppna min dörr och släppa ut mig
Ni äter, ni sover, ni lever 
omedvetna om den stora vägen på andra sidan buskarna
Säg mig lilla kanin
Hur känns frihet

Kaninerna på området som någon släppte ut 

Livet som en värsting

Ungefär så som min älskling levt i helgen när inte jag varit där och hållt reda på honom. Ungkarlsliv! Medan jag har pluggat och haft tråkigt..!
Den här låten är i allafall till dig älskling bara för att du tycker den är så bra ♥

Rastegar ft. Nordman - Livet som en värsting

Life is Wonderful

När Emelie spelade den här låten för mig idag blev jag jätteglad. Den är superfin och jag blir alldeles lugn.

Jason Mraz - Life is Wonderful



För övrigt var jag och Emelie ute och red idag på Myskur och Falcon och vi städade hela foderkammaren så nu är det jättefint och ordning och reda där inne. Det var en riktigt rolig eftermiddag. Morgonen däremot...  Idrotten idag blev helt konstig! för helt plötsligt sa George att vi skulle ha bad på Valhalla den här veckan. Han har sagt "Veckan efter lovet" innan, så jag ringde Kexan och klagade sönder de. Var på jättekasst humör imorse. Och på Bg-mötet skulle vi bara skriva en utvärdering av projektet vi precis haft så det fick jag göra hemma. Inte mycket till skola idag! 

En dag kvar


Min dag med Bibbi i sommras. Jag saknar mina storfors brudar! Sommaren 2008! Vilka minnen.
Nu är det bara En dag kvar tills han är här. Varför går tiden jämt så segt när man väntar på något.

Gossip Girl 19.00



Hur bra är det inte! Just det här avsnittet idag var riktigt spännande och jag tycker synd om er som missade det. En gammal kompis till Serena har kommit tillbaka till stan. Hennes namn är Georgina och hon gör Allt! för att förstöra för Serena. Serenas bror Eric är homosexuell och har en romans med Jennys pojkvän. Jenny förlorar sin status när alla får reda på det plus att hon ljög för sina tjejjkompisar om att hon förlorat oskulden med honom. Blair får då tillbaka sin roll som ledare för gänget. Hela avsnittet slutade med att Serena berättade för Blair, att hon dödat någon. Det är Georginas hållhake på Serena, eller som hon nu mer kallar sig, Sarah. Hur ska jag orka vänta till nästa Söndag!

Bli Tisdag någon gång då


Inte undra på att jag känner sådan längtan, först två veckors väntan. När vi väl sågs blev det bara två dagar. Jag kom till Karlstad Fredag kväll vid åtta och åkte Söndag kväll vid fem igen. Inte undra på attjag saknar dig så mycket. Två dagar på tre veckor. ♥

Sol och springväder

Jag mår lite bättre idag. Nu har jag varit ute och sprungit med min hund Winston i det fina vädret. Det var riktigt skönt att bara få komma ut och springa av sig alltting. Springa ifrån alla tankar. Jag och mamma ska laga mat tillsammans snart och sen ska jag ut och hälsa på hästarna. Jag blir alltid lika lugn och glad av att se hästarna gå där och beta i hagen! ♥ 

Jag har fixat mina naglar idag, mjukat upp mina nagelband i ett varmt vattenbad. varmt vatten med olivolja (egentligen ska det vara några droppar citron i också). Jag har klippt, filat och målat naglarna också med svart färg från Nivea Coulor Mini nr 55.

Puss♥

Jag saknar dig



Jag saknar dig, Jag saknar dig så sjukt jävla mycket, jag saknar dig så det gör ont i varenda centimeter i min kropp. Jag vill sova bort alla dagar du inte är här med mig. Du ringde precis och jag saknar dig bara ännu mer. Nu är det natt och mörkrets ensamhet kryper sig tätt inpå skinnet, närmare och närmare. Kom hit, var med mig, sov i mina armar, jag saknar dig. Kan du förstå de. Att sakna dig är värre än ett barn som väntar på att få öppna sina julklappar. Det är skönt att du finns att sakna. Det är skönt att veta att du finns, finns vid min sida så som jag alltid kommer finnas för dig. Även om det känns som en lång evighet varje gång vi skiljs åt igen. Jag vill sakna dig korta stunder. Du och jag. Lina och Anders.

Paniken


Paniken växer i mig, växer i mig som ett stort hål. Jag vill gömma mig i ett hörn, krypa ihop och gömma mig för livet. Allt de stora som kryper närmare och närmare inpå. Jag blir rädd, var ska jag ta vägen. Snälla ta min hand och håll i mig innan jag faller. Paniken växer och jag orkar inte.

Panik!

Jag orkar fan inte, skolan suger. Allt jävla plugg hela tiden!
Längtar till Studenten. Är så sjukt skoltrött och det är tack vare teatern jag orkar.
Jag måste få bra betyg, måste! orkar inte plugga upp efteråt om jag nu vill läsa vidare senare. Jag vet fan inte ens vad jag vill göra? Teater och hästarna är det som är roligt just nu. Det är teater och film jag vill syssla med. Eller kanske frisör, eller journalist eller... Fan* Slutar säkert i kassan på någon jävla konsumbutik och det får bara inte Hända!

Jag saknar nian, saknar hur jag såg ut, min kropp, mitt hår, och saknar Jennie, Sofie, Elin, Bibbi, Emmiz... mfl. Jag saknar mina tjejjer. Det var vi! Vi tjejjer mot världen. Jag saknar Johanna, Jennies storasyster. Fan va ja saknar folk. Jag saknar Anders. Just nu vill Jag bara UTUTUT! Men då är de just de här, Skolan. Skolan som låser en i alla jävla läxor och prov.

Städdag

Nu är det inte många dagar kvar tills min älskling kommer hit och jag längtar ihjäl mig. Jag måste städa mitt rum idag så det är fint när han kommer och plugga matte, Två tråkiga saker en Lördag, men men snart är det lov och snart är Anders här så jag får väll stå ut.

Dammsuga [x]
Byta lakan [x]
Damma [  ]
Hänga in kläderna i garderoben [x]
Räkna matte [x]
Stallet [x]
Handla med mamma [x]
Tömma papperskorgen [x]

Puss♥

Med Hundvagn i stan

Skolan började 12.50 idag så jag hann åka till Kristinedal i Gamlestan och simma innan skolan. Det var minst två år sedan jag simmade i badhus sist. Helt sjukt vad tiden går fort. Det var jätteskönt och jag simmade tusen meter. Det var inte dirket mycket till skola idag heller eftersom BG.mötet va inställd så vi hade endast teater och efteråt drog jag och Jonna on till stan för att träffa hennes kompis Linnea. När klockan var runt fem började jag bli riktigt hungrig eftersom jag inte hunnit äta sen frukost så vi åkte till Valand och åt mackor på Subway. 1 halv Veggie Delit, mörkt bröd med vitlöksdressing. Vi var in ensväng på H&M också och jag hittade en supersöt Bh med trosa till som jag bara inte kunde låta bli att köpa. Det är jättefina underkläder på H&M nu.

Väl hemma vid halvsju, blev de inte mycket vila för då var det bara att åka till stallet och hämta Diesel, sen bar det av med mammas hundvagn. SÅ folk tittade när vi åkte. Vi åkte från Hjällbo via Gamlestaden till Läppstiftet förbi Nordstan till Röda Sten/ Älfsborgsbron och kring Saltholmen. Vi var Borta i 3-4 h. Hundarna har en jäkla kondition, men Seasar blev lite trött så han fick ligga i  mitt knä. En Stor "tror han är liten" knähund, en Greyhound hane. Alla vi mötte log och sa hela tiden "Va fräckt" och "va häftigt". Det var jättekul att se allas trevliga reaktioner. Vi åkte vid Göteborgs hamn så vattnet fanns hela tiden vid vår sida. Väl hemma igen var mina fötter som isbitar. Det har gått och blivit riktigt kallt ute nu.

Nu ska jag ligga och lata framför tvn och sakna min pojk Anders.

Puss

Sagan om den stora ordransoneringen

Hör du! Det är alldeles förskräckligt vad människorna pratar. och pratar och pratar i ett kör.
Jag tycker det har blivit ännu värre på sista tiden, med allt meningslöst pladdrande. För en sån som mej som ser allt och hör allt är det faktiskt lite smått irriterande, får jag säga. Nej, nu får det bli ett slut på detta evinnerliga babblande. Jag tror ta mig hånken att jag ska ta och ransonera orden. Jag ska ge dem tiotusen ord om året... Jag tror jag struntar i extra tilldelning för skottåt, den dan kan dem väl i friden namn hålla käften... och så en sjutti, åtti år sådär... tja, om jag
drämmer till med at ge dem hundramiljoner ord var, räknat från födseln, så har dem i allafall god marginal för en hel del dösnack också.

/Tage Daniellson

O jag minns när jag intagningsprovet till Angered. Jag minns den dagen som igår. Hur nervös jag var, rädslan för att göra bort mig, rädslan för att klanta mig så mycket så jag inte skulle komma in. Jag och pappa hade gått upp tidigt den morgonen för att åka till Göteborg från Värmland. Det landskap som då var mitt hem. I skolan var alla sökande samlade, redo för att gå in och göra det avgörande och sista försöket att komma in. Det var nu det gällde. Det var nu det gällde att visa att Jag Vill Det Här! 

  

Torsdag kväll klockan 20.04

Nu är två prov klara.
Naturkunskap och Samhällskunskap.
Men jag kan ändå inte slappna av, jag har en hel bok att läsa, ett matteprov att plugga till.
Imorgon har vi bara teater! En skön Fredag som jag verkligen ser fram emot.
Jag älskar verkligen teater. Den magiska känslan av att släppa taget om sig själv för ett tag.
Vila från sin egen vardag för en stund. Som att läsa en bok, men nu är du huvudrollen på scenen.

Idag gick jag, Amanda och Sara igenom scen 35 och 40.
Det är svårt, så mycket känslor, känslor man ska dölja, men samtidigt visa för publiken.
En utmaning! 
 

Glömda böcker och Ny Foundation

Jag glömde böckerna till nästa lektion så det var bara att dra sig hem nu på lunchen för att hämta dem. Vi ska ha Es på världskulturhistoriska muséet. Det vid korsvägen, bakom Universeuim.
Ska väll bli kul, det är rätt intressant och ett väldigt fritt arbete som handlar om att vi ska gestalta utanförskap i tre olika konstnärliga former.



Jag har inhandlat en ny foundation idag för den jag hade innan Nivea Ideal Finish Nude nr 2 är nästan helt slut och konsistensen har börjat bli kakig, Annars var den helt okej när den var nyköpt i våras.
Nu frågade jag expediten om färg, märke, prisklass och konsistens som passar min hud. Det fick bli MaXFactor Miracle Touch Liquide illusion Foundation Warm Almond nr 45. Min hy är ganska torr och ljus, men den här ska ge lite lyster, mjuka upp huden och den ger ett naturligt resultat. Jag tvättade av ansiktet och provade den direkt nu när jag kom hem för jag blev så himla nyfiken. Och jag är är riktigt nöjd med resultatet.

4 månader


♥4 underbara månader tillsammans med min Anders nu ♥


Har haft ont i magen hela dagen, datorn är jätteseg och mitt munsår ser jätteilla ut
Fy vilken sugig dag.

Tur att det är Ugly Betty och Desperate Houswifes kväll på kanal 5 idag. 

The Boondock Saints



Jag blev tipsat av Jonna om att se den här filmen för drygt ett halv år sen och nu har jag äntligen fått tag på den. Jag kunde inte sova inatt så jag tittade filmen istället och jag satt som fastnaglad.
Den är jättebra och medför ett bra budskap som gör att man börjar tänka till om tryggheten i dagens samhälle.

Dem två tvillingarna Macmanus med Irländsk och kyrkligt bakgrund i USA:s oroliga samhälle tar tillslut saken i egna händer för att utrota all den ondska och centrala maffiamakt som förstör samhället.
Vissa menar att dem leker Gud när dem dödar på de mest groteska sätt för att uppnå sina mål, medan andra tycker att dem gör helt rätt.
Dem är inte ute efter dem fattiga, dem söker inte dom trötta och svaga. Det är dem fördärvade dem är ute efter, det är dem onda dem söker ut, men vem bestämmer vem som är ond?
  Reglerna är enkla. Det är inga artiga förslag, det är regler för beteende.
Det finns olika nivåer av ondska, Du skall hålla dig till dem små  synderna.
Du ska inte döda, du skall inte stjäla, principer som alla kan följa och förstå
.

Det är istället dem själva på uppdrag från Gud som ska ta på sig synden att döda och utrota ondskan och se till att människorna som håller sig till dessa enkla regler kan gå trygga på gatan. 

Tila Tequila



Hur patetiskt är det inte

A shot at Love with Tila Tequila säsong 2

Men vi får väll se, jag kommer inte kunna låta bli att titta på det ändå
Synd att det inte funkade med Bobby säsong. Hon kanske skulle ha satsat på Danny ändå.
Men min favorit var Brandi, dem passade bäst ihop.
Får väll se om de blir någon säsong 3 eller om hon finner sitt livs kärlek på riktigt i år. 

phc hårvårdsprodukter

Nu har jag äntligen investerat i nya hårvårdsprodukter. Jag provade phc:s hårspray för färgat hår i somras och blev helt fast, den är jättebra och har bra styrka. Så nu har jag alltså gått och köpt den igen och schampoo och balsam i samma märke. Alltihop gick på 170 kr så det var lite lagom, bättre märke än vanliga Ica produkter, men ändå inte så farligt dyrt.
Ett annat märke jag kan rekomendera är Björn Axéns, synd bara att det märket är så dyrt för oss fattiga studerande.


Nästa gång jag får pengar så ska jag direkt investera i ett par gummistövlar.
Det bara regnar och regnar hela tiden och mina ballerinaskor blev helt dyngsura när jag gick hem från spårvagnen.
Hela jag blev helt genomblöt för den delen.

Men nu är ja i alla fall hemma och har bytt om till torra myskläder!
Provet gick super och det kändes att jag hade pluggat till det ordenligt.  Jag ska köra två intensiv veckor nu så jag klarar allt  och sen på lovet, då ska jag bara skita i allt och inte röra i en ända jävla skolbok!

♥Puss

Naturkunskapsprovet

Idag gäller det. Klockan 9.00, nu är provet och jag känner mig för en gångs skull väl förberedd.
Jag har läst på lite varje dag och det känns bra, inget sista minutenplugg den här gången inte.

Wish me luuk!

©Lina Johansson

Hemma i Göteborg

Varför blir det alltid fel när jag kommer hem.
Jag säger alltid fel saker...

Jag vill till Anders igen, Jag längtar till den dagen då det bara är han och jag och inga jävla tågresor emellan oss.

Nu har jag i allafall tagit saken i egna händer och klippt av alla slitna hårtoppar.
Nu ska håret ta och växa och bli långt!

Innan ja åkte så såg vi reklamen 118 100 på tv:n som har svar på alla sms.
Jag blev supersugen på och testa om dem verkligen kan svara på allt och skickade två sms.

Fråga 1. Vem är Anders Mäenpää?
118100 tror att Anders Mäenpää är en riktigt omtänksam vän som alltid ställer upp i vått och torrt.
Han är känd för att vara grön och lång, som en gurka ungefär.

Liksom va !!

Fråga 2. Vem är Lina Johansson?
118100 tror att Lina Johansson är en tjej i sina bästa år med skinn på näsan och föttern på jorden som tycker om fotografi, dans och pilotuniformer från 60-talet.

Liksom va, säger ja bara. De första kan ju stämma, men att jag tycker om pilotuniformer från 60-talet var intressant.

Testa själva! Jättekul ♥

Puss

Frukost i Karlstad

Det är morgon, en lördag, klockan är 11.17 och jag är äntligen med Anders igen.♥
Jag sitter här vid datorn med en kopp kaffe och tar de lugnt efter en jobbig skovecka medan Anders är i sitt "Stora" kök och gör frukost.
Å vad det känns skönt just nu. Ser fram emot den här dagen av att inte åka iväg någonstans långt bort.
Vi ska kanske ner på stan sen i höstrusket och gå runt och ta en fika någonstan på ett mysigt kafé

Hoppas ni får en lika mysig hösthelg som jag


Puss

Höjda biljettpriser

Godmorgon!

Nu är jag enntligen klar med läxan till BasGrupp-mötet klockan 11.00.
De är så slönt med osvmorgon på fredagar, packar lite grann nu för i eftermiddag tar jag tåget hem till älsklingen. 
Men nu får det snart komma någon konkurent till Sj! För jävlar vad dem har höjt biljettpriserna.
Jag åker på fritidskortet och sedan med biljett från Åmål vidare till Karlstad. 
Innan har en 2:a klass biljett Oombokbar med sittplats kostat runt 65 kr, nu kostar den 109 kr!
Från Åmål, dem är helt sjuka! Fast utan sittplats blir det de ursprungliga priset som tur är.
Denna prishöjning har skett på en månad, visst priser höjs, men det brukar ske under en lång period. 
Dåligt gjort av Sj tycker jag!
Vet inte vad dem sysslar med där egentligen...

♥Puss♥ 

Pluggande


Myskur och jag ute hos pappa för ca 2 år sedan.

Plugg, Plugg, Plugg
De är ett evigt pluggande nu innan lovet för som vanligt så lägger lärarna proven samma veckor.
Matteprov, naturprov (på måndag 9.00), samhällsprov, svenska tal, Bg-läxa, bokrecension och (teater manus).
Det är helt sjukt! Och imorgon börjar jag 8.30 och slutar 16.30.

Längtar så till fredag och min älskling<3

Idag var jag Emelie ute på våra två tjockisar och red i skogen nån timma.
Det var skönt att komma ut med Myskur efter en hel skoldag och hela naturen går i brandgult nu.
  

Mot väggen


En vacker, desperat och smärtsam kärlekshitoria.



Mot väggen handlar om flickan Sibel 20 år bosatt och född i Sveriga som vill slå sig fri från sin konservativa familj från Istanbul.
För att få sin frihet gifter hon sig med den 20 år äldre föredetta rockmusikern Cahit med Turkiskt bakgrund och född i Merci. I desperation på ett slut av sitt gamla liv on början på ett nytt kör hon rätt in i en vägg. I desperation och längtan efter ett liv skär han sig i handleden med en glasflaska. 
Dom båda hamnar på sjukhus där dem för första gången möts och deras relation till varandra inleds.   
Han är diskplockare och super mesta delen av siit nuvarande liv, hon är känner sig låst i sin egen familj. 
Med hans namn på ett papper och genemsam adress blir hon fri från sin familjs vakande ögon och hon kan nu göra vad hon vill. Vara ute och dansa, förälska sig i vem hon vill och leva livet.
 Men ju längre tiden går desto mer komplicerat blir deras förhållande som man och hustru. 

Influensa?

Ska till skolan snart och känner mig inte frisk för fem öre
tror influensa håller på att bryta ut!
Bara att ladda upp med Strepsils och Vectavir

Tur att det bara är teater idag
och ikväll blir det ännu mer teater på Pusterviksteatern!

Mitt imunförsvar suger, drar till mig alla bakterier som en magnet just nu känns det som

©Lina Johansson

BG-möte (Politik)

Blev promenad på idrotten och sen en lång håltimma/studietid innan BG-mötet så vi gick till grannbyggnaden Ica och köpte piroger och torkade jordgubbar och massa äpplen till hästarna.
BG-möten kan faktiskt vara riktigt intressanta, vi snackar politik och grejjer.
Nästa val får vi rösta, och troligtvis blir de nog socialdemokraterna i riksdagen igen.
Moderaterna är nästan mer vänster än de röda blocket själva nu.
Och tänk om vi hade direktdemokrati, det skulle innbära att folket får rösta i alla frågor och att majoriteten väljer.
Men är det egentligen så bra som de låter?
Då mäste alla vara rejält insatta i landets ekonomi för att det ska funka och vem lyssnar på minoriteten?
Det är bättre att rösta fram en grupp som är insatta i landets frågor, lagar och regler, och så kan vi skylla på dem om de går år helvete sen.

Efter Bg-mötet (Basgrupp) följde Jonna med mig till stallet!
Det blev en mysig tur i skogen med båda hästarna och dem nya grimmorna passade finfint!
Det var blött och lerigt på vissa ställen på stigen, men de fanns stigar vid sidan av som tur är.

Puss

Halsont

Idrott idag och jag har ont i halsen, kommer garanterat få ta en promenad istället.
Får leva på halstabeletter idag, sitter och suger på en Strepsils med honung och citronsmak redan nu. 
Är helt röd i halsen.

Två låtar med risk att spelas sönder i min Ipod!

Amy Macdonald -  This is the life
Tiger Army -  Rose of the Devil's Garden

Modefluga? eller faktiskt något meningsfullt?




Befria Palestina!
Palestinasjal
En bra modefluga om man vet vad det står för.
Anledningen till att jag inte köpt Palestinasjal för än nu är för att jag vill ha en äkta,
En som faktikst stödjer Palestinierna i kampen för frihet.
Ingen vanlig H&M skit som stödjer någon rik gubbe/företagare!
Den kostade 150:- som ja skrivit innan och är svart.
Om jag inte har helt fel så står svart färg för att man varit i mecka och röd färg för att man inte varit där.
Men jag fuskar lite och köpte en svart för att jag tycker den är snygg och jag kan ha den till fler kläder.
Många som bär den tänker inte på att det faktiskt är en symbol också.

Hittade en ceriserosa fejk som var riktigt söt också! I en mysig liten butik vid Järntorget.

Hööks

Jag gillar när päronen får löning då kan man köpa massa grejjer!!
Nej då, men jag och mamma drog iväg till Hööks idag efter mycket tjat från min sida.
Jag köpte ett par super snygga brunrutiga ridbyxor 479 :-, ett par beiga ridstrumpor 65:- och två par grimmor 49:- st!
En brun med guldknäppen till Eldey och en ljus blå med silverknäppen till Myskur.
Men det betala ja för själv.

Mamma har köpt en High Tech miniräknare åt mig, den är så avancerad att ja inte vet hur jag ska använda den?
En Sharp Advanced D.A.L 129:- på JULA.

Nu har de vare nödvändig shopping ett tag, vill köpa kläder nu!!

Funderar på ett par röda Tights och ett par stickade gräddvita med mönster

KanelBullar

♥Det här tycker jag älskling ska baka till mig nästa gång jag åker dit ♥

ca 20 st kanelbullar

Ingridienser:
75 Gram smör
7 1/2 dl Vetemjöl
1/2 dl Socker
2 krm Salt
25 Gram Jäst
2 1/2 dl Mjölk

Fyllning:
Ca 50 Gram rumstempererat smör (ta mer om du vill ha dom extra krämiga)
2 msk Ströcoker
1 msk kanel

Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Så här ska du göra:
Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke.
Tillsätt 7 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar.
Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen.
Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig.
Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225-250°.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x50 cm.
Blanda ihop Garneringen (smör, socker och kanelen) i en bunke och bred över degplattan. 
Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda.
Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller på ett bakplåtspapper.
Jäs bullarna under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 6-8 min.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Woola! Egenbakda bullar med ett glas kallt mjölk till!
Har inte hunnit baka själv idag, men har använt receptet förut, supergott!

Receptet är hämtat på Arla.se

Kanelbullensdag

Och jag har inte ätit en enda kanelbulle!!

Men jag har motionerat min havremoppe, båda hästarna har blivit feta som oxar sen dem släpptes på de nya betet.
Idag verkade jag bakhovarna på Myskur med vägledning av mamma.
Och sen red jag ut i skogen en sväng medan hon verkade bakhovarna på Eldey.

Hösten är verkligen helt underbar,
Älskar denna årstid, den är så...

Romantisk

Å vill mysa med älskling, kunde åkt dit idag ändå...
Men har lite att fixa här hemma.

Åt lunch med mamma på en Kina restaurang i Lerum som har sjukt god mat!
Jag beställde:
Vegetariska Vårrullar till förätt
Blandade grönsaker med cashewnötter till varmrätt
och friterad banan med glass och kaffe till efterrätt,
men då var jag för mätt för att ens orka leva! men gott var de!

♥♥♥♥♥ för restaurangen, för den goda maten, trevliga personalen och mysiga lokalen.

Resten av kvällen ska jag ägna åt att läsa lite, se nått bra på tv och dricka Loka.

Stjärnor på Is börjar ikväll klockan 20.00 på Fyran, Samma tid som Svensson Svensson går på Ettan,
Svårt val, får la se hur de blir!

Puss

FredasMys



Mmm trött!

Jag, Jonna och Reinhold har haft myskväll och tittat på Idol, film, pratat, ätit popcorn o godis och druckit hallonsoda.
Men tilslut somnade jag... och snarkade...!

Anna sjöng ikväll på Idol,
Rösten och framträdandet var bra, men vad F*n hade dem gjort med henne.
Hon såg ut som en fyrtioåig gammal tant.

Fick tag på min palestinasjal idag på en affär på Andra långgatan vid Järntorget.
Som vi letade och tillslut fann vi en äkta Palestinasjal, svart fick den bli.
Han i kassan var en riktigt skön typ.

Nu ska jag fortsätta sova och vänta på att älskling ska ringa när han tagit sig hem från krogen.

*Puss*

Sovanfall

Igår åskade det hela kvällen här i Göteborg.
Det blixtrade så mycket att jag såg det genom persiennerna, tur nog var åskan inte alltför nära.
Igar var en låång dag i skolan, vi började 8.30 och slutade ca 16.15.

På shemat var Svenska, Samhäll, Natur och Teater. Teatern räddade min trötta dag.
Jag höll på att somna på naturvetenskapen när vi tittade på en dokumentär gjord av BBC.
Den var rätt intressant ändå. Tänk vad allt som händer har stor betydelse för utvecklingen.
Tänk om det inte slagit ner en stor meteorit under Jura tiden som utrotat alla dinosaurier.
Undrar hur världen hade sett ut då?
Vi hade förmodligen inte funnits, eller finns det ett förutbestämt öde som gjort att vi på ett eller annat sett utvecklats ändå?

När jag kom hem hade jag i alla fall världens huvudvärk, migrän.
Pratade lite med Anders och sen somnade jag och sov till halvåtta.
Jag pluggade lite, tittade på Idol, och Heroes och sen somnade jag igen.
 Jag påverkas så av vädret ute.

Nu är det en timma kvar till skolan börjar!
Ska göra klart det sista av läxan och äta fruskost!

*Puss*

Godmorgon Torsdag



Ska snart gå till skolan, börjar 9.30 med samhäll, Jan Krüger
Mår lite bättre och är piggare idag så nu blir det plugg och stallet.

Jeans-  Miss Sixty
Underlinne ljusgrått-  H&M
Svart stickat linne- Bik Bok
Tröja - Gina Tricot

♥Puss♥

Inhandlat


♥ Inhandlat♥



Dessa två är nyinköpta och testade.

♥  Bästa rakhyveln jag provat rent av, var lätt att använda och benen blev härligt lena
    
♥  Deon vet jag inte riktigt än, men den luktar gott och fräsht än så länge.
    Gillar den smarta flaskan, nu slipper man stå och skaka för att få ut de sista.

Om. Ifall



Ifall. Om. Tänk om. Nej! Nervös.
Jag saknar min älskling.
Den trygghet jag känner när vi är tillsammans.
Jag älskar dig Anders
Vill krypa ner i din famn och bara sova bort hela dagen
RSS 2.0