Sjunger i falsett till trasiga låtar.

Ler åt livet

Tittar tillbaka och ler för hur saker blev tillslut. Träffat en underbar människa som värmer mitt hjärta varje dag. Ler för att det får kännas lite enkelt ibland att leva. Inte så krångligt och komplicerat. Ler för att jag mår bra av livet just nu. Inga större skador, repor eller ärr och vardagen går nästan ihop igen. Funderar vidare på min framtid och vad jag söker för karriär. För det är svårt när valfiheten är näst intill oändlig. Ska nog titta igenom universitetskatalogen en sväng och klura lite på om det är journalist jag vill bli. Men för stunden känns det bra. Skriva är underhållande och undersöka allt möjligt att skriva om är fantastiskt. Men ska inte stänga några dörrar. Inte än.

Seminareskratt

Gudihimlensmakaronilåda vad jag vill göra nånting. tror jag. fast är trött också. Försov mig i morse. Upps! Inte bra, men åkte in och var där halvtolv. Så glad att jag åkte dit för på eftermiddan hade vi seminarie med Jonas Hassen Khemiri. Han var så underbar och rolig. Dog lite halvt av skratt. Ämnet var språk och integration. Ett mycket intressant ämne och han har öppnat mina ögon ytterligare för världen. Vill höra mer mer mer.
Bild lånad

nu får du bara se till o fixa de här

Jag har haft honom sen jag var åtta år. Då var han bara en liten tanig skrutt och oturskorp. Han är fortfarande tanig och en oturskorp, men ett antal storlekar större. Han har alltid varit så otroligt snäll och förnuftig som en liten professor. Han lärde sig knacka på dörren hemma i storfors. Nu är han dålig. riktigt dålig. Han har fått ett bett i magen och ligger hos veterinären. Det kan gå bra eller vara riktigt riktigt illa om bettet har nåt intill magen. Jag vet inte vad jag gör då, men de kommer kännas jävligt tungt. Det känns som han alltid funnits hos mig. Nu är det bara att vänta. Winston är vår bruna greyhound.

Tiden går en långsam promenad

Blev bara trött orklös och tom. vill ha helg nu och inte ens helgen kommer räcka till. Längtar till imorgon och få mysa med min sötnos framför en bra film i höstmörkret. Längtar till lördag och dricka vin med min fina Anna som kommit tillbaka till Göteborg. Längtar lite till något annat än här och nu idag.
Foto: Rebecca Hådell

Skola

idag ler hon för någon räddade henne den dagen

Sakta går hon framåt i dimman
Kvällen är sen kvällen blir natt
kylan knottrar hennes armar
händerna darrar när hon drar ett bloss
spårvagnarna har slutat gå
alla har gått hem och nu går hon runt ensam
Göteborg är upplyst i höstnatten
Morgonen är påväg
inga tankar finns kvar krogarna stänger
vattnet fryser sakta i vattenpölarna
Hamnen är upplyst båtarna gungar fridfullt
hon tittar ut över göta älv och stänger in alla tankar längre in
och hoppar
kylan förlamar hennes kropp fingrarna försvinner armarna magen

ljuset sticker i ögonen
bredvid sitter en suddig själ
en slang är kopplad till hennes arm
Allt är vitt sjukhusvitt
någon närmar sig och smeker hennes kind
hon urskiljer ett otydligt leende
Någon går iväg och någon i vit rock kommer snart in
hon tänker ånej ånej
hennes kropp vaknar till liv hon sträcker på tårna
huvudet värker illamåendet väller fram i kroppen

Hon minns det kalla vattnet
hur hon sakta blev fri kroppsdel för kroppsdel
tills någon fänglslade hennes handled
tills någon släpade henne och la henne på hård kall mark
begravde hennes kropp under tunga tyger
blått ljus färgade ögonlocken hon lyftes upp röster brottades i luften
hon somnade

hon hade misslyckats

idag ler hon för någon räddade henne den dagen
idag ler hon för hennes räddade liv kunde rädda någon annan precis som någon räddat henne

Blondinblirbrunett

Solen skiner lyckliga dagar

Igår var en jättemysig dag i stallet, när jag hämtade Myskur stod Emelie och drack cola och gissa vem som fick syn på den. Jo min lilla tjockis såklart som råkar älska coca cola. Red en sväng i det fina vädret med Emelie, Hanna och Maria och tog ut Eldey på en liten skogstur efteråt.

Fina flickor pekar inte finger

Efter vinkväll hos Caroline mötte jag upp Melissa (01.00 hörde hon tillslut av sig). Nästa stopp var Sejdeln där hon spillde ut ett helt glas öl. Fick fotouppgiften fixat och planerade hemgång när dem stängde vid två. Men icke... Vid Domkyrkan tänkte varför inte Sticky? och gick av och dansade, drack öl och avslutade runt fyra med flipper då stället stägde. Kanonerskväll utan bakfylla! Fredag dracks de öl hos fina Mike och hans kompisar och provade på Alingsås nattliv. Magen mådde sådär och ölen var svårdrucken denna kväll, men annars var det mycket trevligt. Bra helg kort och gott.
Ps. vihittadeenlitengammalangeredsteatraresomvar ute o smögsöp. DS.

Taccofredag hos Caroline


På uppdrag: Kungälvs FF

"Gräv där du står" lokaljournalistik i Kungälv ägnar vi oss åt just nu. Uppgiften var att leta upp en nationell el. internationell som vi skulle vinkla till en lokal nyhet. "Vart tog tjejerna i idrotten vägen?" var nyheten jag valde som jag hittade i Metro. Min artikel blev "En sport med sociala värden" som handlar om Kungälvs (FF) Fotbolls Flickor.Jag mötte lag 97/98 igår kväll.
Blöta skor och kalla vindar. Men de stoppar inte tjejerna i Kungälvs FF från att träna.
I vår byts containrar och bajamaja ut mot en riktigt klubbstuga med omklädningsrum dusch. Även en parkering ska anläggas i anslutning till fotbollsplanen. Idag måste medlemmarna gå ca 1km från den nuvarande parkeringen.
"Vi är som en familj"

Noir minima liste

Gina Tricot Perfect jeans (köpte även ljusblå)

Höstmörka toner


Barndomsminnen samlade i en ändå lång nostalgisång

musikunderhållning

Bara. bara en dag

Fredagen var bra. Kände mig helt obefogat lite sorgsen. Men fredagen var bra för övrigt. Delar av Journalistligan fikade på Café Vanilj inne i Göteborg. Jag beställde min special, frysta bär med grädde och en kaffe. Vi pratade om allt möjligt. Det kom in en grupp kloner. Modekloner. Tänk er ett brott där du som vittne ska peka ut förövaren. Det hade inte gått, för dem ser exakt likadana ut. Fin stil visserligen, men den blir tråkig. På kvällen efter en go slappeftermidda med how I met your mother ringde Emelie upp och vi åkte till Martin och tittade på hockey och drack öl. Jag var trött... men det var kul att umgås med dem. Vi lekte med pistoler som ger horribla stötar när du blir träffad av fienden. Kände mig som ett barn igen. Sen åkte vi till en liten liten krog i stenkullen. Basic. Var fortfarande trött. Jag fick taxi hem till hjällbo och somnade till How I met your mother.
RSS 2.0