Life of an artist

Life of an artist

Kan du se mig Jag bär kronan högt högt

Vi föds med natten och vi dör med natten

 

 


Vi dansar tills natten blir gammal

Inflyttningsfest hos Anton, Alingsås






Vi fick skjuts hem av okänd person Alias Adam. lika korkade som blåbär och lika mycket tur som vanligt :P

Livets små meningslösa detaljer

Nu menar ja inte på något sätt att det här är speciellt många sms... men hann titta på den på exakt ettusen mottagna sms

Ragdoll

Hade grymt kul i fredas även om de mest var ja Melissa och Sara som höll låda och spelade bra musik! Det blev en rejäl mysdag i Lördas med pannkakor o en otroligt god chokladsås med en släng av kanel i. Tittade på Vänner, gjorde listor och var allmänt tjejiga. Sen kom Louise och hämtade mig och vi gjorde taccos, såg film och det slutade med att jag sov kvar.  Vi tog en jättefin promenad ute längs älven vid rödasten. Tror jag ska åka ut och se utställningen där någon dag. Jag har blivit kär i hennes katt som hon ska ta kattungar på♥. En sån vill jag ha har mer eller mindre tingat en... Nu ska jag fixa tentan o va hemma resten av kvällen.  


Hatt... Ja de får de bli



Redo för Party

Nöjd med min sminkning idag! Matchade ögonskuggan med trycket på nya tröjan! 
Det blev metallic korallrosa, vit highlighter och i ögonvrån och en svart  matt ögonskugga längst ut på ögonlocket för o få det att se riktigt party ut. Och eyeliner såklart ;) det blir ingen riktig partysminkning om man inte har eyeliner. Matchar det hela med Mavala sweet på naglarna som för övrigt är jättefula... Nöjd med håret idag så det får vara utsläppt.


Ska ha de ankelhöga kilklackarna idag :love:

Life of an artist


Redigerat av Elin

Foto: Lina Johansson

Life of an artist

Life of an artist



Blondie och brunetti på vift i storstan

Släppa lös oss två brighta människor är kanske inte det mest smarta man kan göra... Våra samtal kanske inte leder till en bättre värld, men visst är det roligt att inte alltid tänka för mycket. Vardagen blir lite roligare när man ställer årets mest klyftiga frågor och kommentarer. Så de får vi väl bjuda på.

Tänkte sammanställa resans guldkorn, men jag har så himla dåligt minne...

Påväg hem till Örebro ser jag en skylt "ÖREBRO 13" och tänker hmm... hur kan det vare 13mil kvar när vi just åkte förbi en Örebro läns skylt... Släpper det och ca 20min senare ser jag den välkända industriröken jag sett så många gånger i örebro och det går upp ett ljus och jag säger... "AHA! Nu fattar ja... det är 13km justja..."

Sofie ringde sin pappa och sa
-Jag tar bussen från Karlskoga till Kristinehamn så kan du hämta mig där 
Vänta lite nu... Du har bott i Storfors snart 20 år och vi ska till Karlstad från Stockholm via E18... 
-Då kan ju vi åka bakom bussen så kan du vinka till oss längst bak från fönstret
eller... bara en tanke... så kan vi släppa dig i Kristinehamn så slipper du åka buss...

Från (Stockholm) Karlskoga via Kristinehamn till Karlstad


Missade även att vi skulle gå av Hällvik (samma ställe vi åkte från samma morgon) och inte Sollentuna C (fast de va en hållplats senare och låg faktiskt också i Sollentuna och vi hade gått upp nollfyranollnoll... då har man inte alla hästar i stallet) 

Dem två kom också fram till att jag tänker på fel saker och att det är därför jag inte kan hålla reda på allt...
tillexempel
- Man borde lära sig några dikter utantill
- Tänk om typ... karlavagnens stjärnor skulle slockna... va tomt det skulle bli på himlen :(

Stockholmsshopping

That's SO TRUE


Från Stockhome

Stockholmsshopping med Sofie

Ännu mer från HM

Från skopunkten

 

Tjejmys



Mer färg

Foto och smink














































Godmorgon!

Sitter med en kopp kaffe och undrar vart den här dagen ska ta vägen... Längtar till Göteborgs glada dagar med fart och fläkt. Sofie kommer senare... Hon och jag ska planera en resa till Ayia Napa och sola och festa gärnet. Behöver dock ett jobb för o tjäna in lite cash... Fick avboka ams mötet och körlektionen som är på torsdag för imorn åker jag och Sofie till Stockholm över dan. Anders ska dit på kurs så då får vi hänga på :) Har fått feta blåmärket på låret som jag skrev innan, men de gör inte ont. Jäkligt skumt... Jag börjar bli grym på bräda ;) fast önskar jag vågade åka lite fortare när det blir lite brantare... Anna är tillbaka från Sydney ♥ så ska ut på stan o fika med henne nästa vecka! Läängtar! Sjukt go tjej! Sen ska Melissa (och kanske Sara) med hit till Kd nästa helg för o parta på Tempel (18årsgräns)! Unga och glada som kexchokladar! Det är nu och för alltid vi ska leva livet.  

Ska kolla upp flygresor till London och Ayia Napa nu och fylla på med kaffe.





Under från HM och Kappahl

För det mesta är det HM som står på listan, men Kappahl är inte så dumma dem heller när det kommer till undies. Annars räknar jag det mest till en tant affär, eller äldre kvinnor butik. Vi unga damer shoppar på Gina och HM. Hur som helst! Älskar creem märket från kappahl. skönare braas får man leta efter... Köpte även tröjan jag visat i ett tidigare inlägg. Den svarta har jag sen innan, men utökade med en vit. Dem passar till allt och man kan ta bort banden. Hatar Bh band som skär sig och sticker fram när man ska ha klänningar eller vissa tröjor.



PS. Den HM modellen har grymt snygg kropp DS.

 

 

Blåmärkt efter en tuff helg i backen

Jag förstår inte riktigt för så mycket ramlade jag inte...

Branäs i bilder

Jag och tokiga Sofie var till Branäs över helgen, en helg fylld med åka bräda och party! Vilket äventyr! 


sminkade Sofie...

A kiss on the hand might be quite simple... men den här satt i tre dar ;) Jag var ju tvungen o markera att hon redan var min.

Här satt jag en timma efter bortappat lifkort, medan sofie åkte upp och letade (hittades som tur är, använd aldrig jojo)

Afterski

Tre älgar stod utanför vårt boende och ville inte flytta på sig vi skrek tjoade spelade musik... inget hjälpte!
Party på andra sidan berget med grymt sköna göteborgare som var där på... konferansresa eller nåt sånt...!


De bjöds på både käk...

och efterrätt



Det här är klass!


Melissa

Foto: Lina Johansson 2011

Make Up My day

Sitter med kaffe, nymålade naglar, tenta och ord upp över öronen. Borde kanske pluggat mer... men men vet ungefär vad jag ska skriva om ändå... Istället för att ägna gårdagen med att sitta och trycka in texter så ägnade jag mig åt lite etestetiskt skapande istället och sminkade min kompis Melissa. Som för övrigt tvingade ut mig på en springtur tio på kvällen efter att ha ätit god mat och myst ner mig framför Vänner... (Det var i ofs jättehärligt att komma ut). Jag ville ge henne en naturlig sminkning (mina ögonskuggor kom till användning :love: ) och använde kalla brunrosa nyanser till ögon, läppar och kinder.

  

Bloopers och feltagningar

Foto: Lina Johansson 2011


Melissa

Foto: Lina Johansson 2011



Hennes & Maurits

Vilket geni eller genier. I allafall det står Lina på den tröjan ;) Det är typiskt min stil... Om jag har nån... Bekvämt och avslappnat.

Att göra lista


Ams
Bibilioteket
Plugga
Fixa och fota Melissa
Sleepover


Skicka hem Melissa
Hemtenta 13.00

CV foto

Vad svårt! Hatar att ta bilder till sånt här... :( Det blir inte lättare av att vara sin egen fotograf. Nu har jag gjort en bättre mailadress som jag kan söka jobb med iallafall och CVt börjar se bra ut. Det är bara en bra bild som fattas...



 

 

Ut med det gamla och in med det nya

Jaha... Mitt gym har gått i konkurs, så nu är jag på jakt efter ett nytt ställe att träna på (som inte ruinerar mig eller mamma). Jag vet ett gym jag kan tänka mig och priset är... helt okej... :)

                                                                                          :thumbdown:


:thumbup:

Bruuumm...



Lekstund med Freyja



Test

:) :love:

Jag kan inte sova. Håller på att bli tokig. Jag vill ha en "nästa" "äldre inlägg" knapp längst ner. Jag har läst på flera håll nu att de inte ska funka på blogg.se. Värdelöst. :thumbdown: Varför skulle dem inte ha de? :(  Hoppas jag hittar!

Ögonfransar

Ush jag har sista tentan på torsdag... fy va segt... Måste plugga, men jag vet inte på vad. Det är det rörigaste jag varit med om... Ska titta närmare på min litteraturlista och låna de sista imorn... En helt okej kurs annars, men har fått nog av Universitetet. Been there. Done that. En erfarenhet rikare i livet kan man säga. Min psykologilärare sa Ni måste prova på Universitetet. måste Hon hade visst lite inflytande på mig ändå. Hursomhelst det var inte det jag ville säga.

Jag vill ge ett litet tips och en minnesanteckning till mig själv för att få fina ögonfransar.
Själv gillar jag lösögonfransar när vi ska ut. Men det är inte alltid jag har råd eller tid att åka och köpa. Därför har jag mina egna knep för att få volym. 


Det där med volymhårsprayen upptäckte jag på nyårsfesten när jag råkade spraya lite fel... Ni skulle sett vad lösögonfransarna jag hade då böjde sig!  

Flyger med egna vingar

Jag har ofta en liten historia bakom... Headern är ett foto jag tog själv en dag när jag jobbade som volontär för dans och teaterfestivalen (som äger rum i Göteborg vartannat år). En väldigt fin och minnesvärd festival för alla oss kulturmänniskor. Jag satt och väntade på nästa person som skulle se föreställningen när mina ögon fastnade vid hjärtat. Jag undrar vem som ritade det, vem han eller hon tänkte på. Någon hon som finns i hennes liv, någon hon inte kan få, någon hon nyss träffat, en vän, kärlek. Fjärilen står i mina ögon för frihet. Det är en symbol som dyker upp då och då i mitt liv. Jag ska tatuera in en fjäril på axeln. en liten. en perfekt. en färglös. Kanske med texten alis volas propriis (förlåt Marika men det var så himla fint) som är latin för flyger med egna vingar. Det är det jag vill göra flyga med egna vingar och se världen med mina ögon. Än har jag inte hittat den perfekta fjärilen,  men snart... det känner jag på mig. 





Ett vackert kärlekspar Mandy Moore och Shane West i A walk to remember där cancersjuka Mandy Moore får en fjäril på sin axel.   

   

Men Oj!

Var min första reaktion när jag såg all kommentarer.  (kommentarrazzia!)Va söta ni är. Titta vad jag har beställt hem! Jag var aldrig den som följde Vänner när det gick på tv (vi hade inte kanal5 heller). Inte som mina egna galna Vänner gjorde, som jag tyckte då... Thats 70´s show har alltid varit min stora favorit på tv. Nu har jag däremot blivit Vännerfrälst... Kan det bero på min kommande arbetslöshet och mycket tid över? Det är hursomhelst 50% rabatt på cdon.com för alla tiosäsonger (om jag inte läst fel... det händer ibland... är väldigt klantig av mig).

Söndag med Vänner, kaffe och träningsverk

Åh vad jag vill åka till New York. Jag ska ha varit där minst en gång i mitt liv i allafall.

Grillning vid Lilla Kroksjön






En stalldag

Känns riktigt gott i kroppen nu efter att ha varit ute en heldag med hästarna. Nu ska jag och mamma iväg och handla massa go mat börjar bli jättehungrig så kommer väl vilja köpa hela affären sen ska jag hem och krypa ner i soffan och inte röra en tå ens. Imorn blir det mer rida då hästgänget på Ryd ska ut och grilla. Får inte glömma kamera och spara minnet.

Nu är min och Sofies plan klar och vilka som ska med. Nästa helg åker vi till fjällen för att åka snowboard och dansa och äta en massa go mat på träningsverken som garanterat kommer bli. Det kommer bli det perfekta sättet att fira att kursen är klar! Älskar att fylla kalendern med roliga planer. Längtar!

Vilken ska jag välja idag tro...



På tal om förkylning

Det verkar inte bara vara jag som drabbats av nyssjukan.

Untitled

Min rygg aj aj aj mina armar det gör ont... lite i allafall när jag rör på mina axlar. Hatar att träna den delen av kroppen, men det är egentligen partierna vid vingarna jag behöver träna mest för jag får ofta jätteont där. Det är som två stora muskelknutor under vingarna. Det beror på min dåliga hållning ofta ett vanligt problem hos frisörer... för mig... beror det nog mer på att jag är klen... Mitt hår är jättefluffigt idag mkt volym å vad jag gillar det, det schampot är verkligen bra har använt det ett bra tag nu.

Där pilen pekar sitter smärtan, muselknutorna och det gör så #jv%/# ont

Hennes brunbrända hud får mig att sakna sommaren längta till sommaren. Sola vid havet och bada i det klara salta havet.  





En vinterdag




Amanda Berg Sveriges egen Megan Fox

Då menar jag inte till yrke, utan till utseende.  tycker dem är lika! Det är något med ögonen. och lika snygga! Fast jag gillar Amanda Bergs röda hår och fräknar mer och så kommer hon ju från världens bästa stad ;) Göteborg!


Kära dagobok

Bloggen är som en dagbok.
Jag tittade tillbaka till 2008. Vad jag gjorde då. Hur jag tänkte. kände. levde.
Jag var nykär. hade haft körtelfeber. flyttat till ett nytt stall. Hade bra och dåliga stunder. skulle börja andra året på gymnasiet. Nu är jag kvar i samma stall och är fortfarande tillsammans med Anders. Annars har mycket förändrats, men jag känner ändå igen mig själv. Att det är mina ord och att jag inte försökt vara någon annan. Jag förändras växer upp, men det finns ändå kvar. Det där lilla som gör att jag är jag. En stor del av mig är mina drömmar. Saker jag vill göra och uppleva. mina mål och framtiden. Min största rädsla är inte att ångra det jag gjort utan att ångra det jag aldrig gjorde. Så kära dagbok. kära blogg. du innehåller orden av mitt liv. 

Jag har en dagbok ingen får läsa en dagbok där jag gömmer mina hemliga ord känslor och tankar. Jag skriver inte ofta i den, men jag skriver och sparar det viktiga. Ofta när jag är ledsen. arg eller väldigt glad. Ofta glömmer jag spara mina hemliga ord, men ibland för att inte glömma det som gjort mig till den jag är. För att inte glömma att livet faktiskt förändras även om tiden står blick stilla ibland.   

En kväll i Januari

Igår var jag värd att mysa framför en film... vi kan säga de iallafall, ville bara göra något annat och glömma redovisningen från helvetet. Jag valde action i komisk och spännande thrillerform och det var bara för Anders att gilla läget. Vilket han säkert gjorde när två av hollywoods snyggaste tallangfullaste skådespelerskor var med. Salt var bra, men varnar för ett konstigt slut. Brukar tycka om konstiga slut, men de föll inte riktigt i min smak.  

 

Amanda Berg- längesen



Amandas version är fin. Hon är tillbaka igen på sin gamla blogg som är min favorit.
orkade inte följa henne genom metro, bubbleroom och aveny.
Amandaberg.webblogg.se


Makeupstudion education

Jag har fått upp ögonen för två makeupartistutbildningar som båda verkar bra och ligger i Göteborg. och kostar en hel del... Får se vad nästa höst har att erbjuda. Hösten känns som rätt period att utbilda sig på.

Kursplan

Skönhet:
Att bedöma ett ansikte
Dagsmakeup - naturlig
Bröllopsmakeup – clean beauty
Fest-/kvällsmakeup
Glamourmakeup
Fästning av olika typer av lösfransar
Skugglogik
Korrigeringsmakeup för ansikte
Korrigeringsmakeup för ögon
Sminkning av äldre person i samarbete med Nu Skin
Etniska skillnader i ansikten
Bas- och färglära 
Ögonfransförlängning

Makeup för scen:
Inspiration och idéuppbyggnad
Fästning av olika material
Hår- & trendvisningar
Catwalk för kvinnlig modell
Catwalk för manlig modell
Dragqueen
Scenmakeup för showdansare
Trendmakeup
Fantasimakeup
Barnmålning 
Airbrush

Makeup för Fotografering:
Ljus- och filterlära vid fotografering i studio.
Dagsmakeup för foto
Reklamfoto
Färgfoto
Svartvit foto
Makeup för modereportage 

Hårstyling (endast kort introduktion):
Produktkännedom
Tupering och renkamning
Snabba frisyrer
Användning av lock- och plattång
Benor
Flätor
Tvinning

Makeup för TV:
Tv/studio, gäst- & programledarmakeup
Tv/drama
Reklamfilm
Musikvideo 
Årtalsmakeup 1920-2000tal
Att skapa en karaktär

Övrigt:
Skapa scheman för hår- och modevisningar
Research inför olika uppdrag
Portfoliouppbyggnad
Att söka arbete
Att nätverka och skapa samarbetspartners
Att starta företag
Personal Branding
Försäljning
Konsten att hålla en kortkurs i makeup
Creative Team by FÄRG

Framtid karriär färger


Jag har beställt hem lite kataloger om olika utbildningar och då menar jag inte universitetsprogram eller kurser, utan makeupartust. Det skadar ju inte att få lite inspiration till ett framtida yrke. Prestige Academy är en av de skolor jag kollat in. Måste spara pengar så jag har möjlighet att välja lite sen fram till hösten.

Välj oss om:


Bara det bästa är gott nog! Aha
Du vill få jobb när du är färdigutbildad! Oja
Du vill ha praktik under din utbildning! Perfekt
Du vill utbilda dig i den miljön du kommer jobba i! Låter inte helt fel 
Du vill kunna jobba med din portfolio under utbildningen! Ja älskar att fota
Du vill få ovärderliga kontakter i mode och reklambranschen! Perfekt har alltid haft ettö öga för den branchn
Du vill lära dig av dem bästa! Absolut





Dagen "R"edovisning

Godmorgon! Vaknade bredvid min dator och har inpräntat "måste plugga till redovisning" sen jag  vaknade. Hoppade dagens första lektion eftersom jag är efter och måste fixa två redovisningar idag. Jag kom upp tidigt iallafall och det var ju... bra... som sagt jag får tid till att plugga. Har verkligen tappat de där med att gå upp tidigt. Kommer bli jobbigt när ja börjar jobba. Måste börja lägga upp någon slags dagsrutin sen när pluggandet är slut annars kommer jag go nuts ...Som... Ta en promenad, måla en bild, spela piano, åk till stallet, fixa körkortet! saker som iallafall får en att känna sig till någon nytta... springa på arbetsförmedlingen suck! och känna sig värdelös... Lära mig fota bra!

Kayla Ferrell

Många av de som blev mina favoriter vid första anblick gick vidare. Kayla med krullarna, systrarna och den långa tjejen som jag sa innan. Hatapopbruttan åkte ut andra rensningen. Snuskgubbarna i modellbranchen kan ju glömma att stöta på Kayla för hon har ett öga för vackra tjejer. och visst är hon själv vacker.  








Americas next top model 15

Priset har höjts och skitsnacket har börjat. Sitter och tittar nu och ska för första gången följa Top Model från scratch! En tjej var för lång!  med sina 193cm. Det har jag aldrig hört innan att man kan vara för lång. Längden ska ligga mellan 170cm och 183cm. Still to short... En tycker inte om "popkulturen" materialism och konsumism blau hur de nu stavas... fel branch? Det är många mammor med. En rik tjej. Köp dig en modelagentur!
Den rika tjejen åkte ut ha!
Den långa blev invited!
Vem vinner uppslaget för Italienska Vouge och ett kontrakt på hundratusendollar? I to happens tnkow! och det var oväntat... men även en larv kan växa till en vacker fjäril...

Up for school

Dan före sista föreläsningen Yehehehay! Näst sista idag, föreläsning alltså. Införskaffat årets nya kalender, Stallboken Västra 2011 och den ska inte fyllas med plugg.  

 

  

Favoritschampoo

Äntligen har jag hittat ett prisvärt schampoo som verkligen funkar på mitt hår! Sunsilk Co-creations, plumped up volume by Teddy Charles!

My Dog 2011

My Dog 2011 Ceasar Milan forts.

När svenskarna går på "talkshows" är det frågan vad mycket av den de egentligen ser... Vi verkar älska att ha bevis för vad vi sett och majoriteten fotografer verkar efter mina undersökningar vara kvinnor. tjugosex fotografer varav en var man.

My Dog 2011 Ceasar Milan

Mamma fick med mig på My Dog där världens bästa hundtränare Ceasar Milan var på besök. VIP publiken fick ställa lite frågor... och ja... här ser ni hur det gick... när jag fick tolka bilderna. Samtalsämnet kanske inte riktigt var det som jag fick de till... But still, en bild säger mer än tusen ord, så här är vad dem egentligen sa.

Vänner feber



Halsont

Är riktigt seg idag, ont i halsen, huvet, kroppen... influensan har intagit min kropp! Vill bara gömma mig och sova bort eländet, hatar att vara sjuk. Tog en promenad förut, som om de skulle hjälpa... suck! Vad gör man? Har ätit massa apelsiner och ska snart dricka the. Vill bara trycka ut hjärnan och banka på den. 
 

Promenad



Årskrönika med Filip och Fredrik

Dem har verkligen lyckats samla årets guldkorn. Riktigt bra sammanfattning av mediavärldens tokigheter. Hollywoodfruar, bloggbråk och youtubklipp är det som har regerat svenskarna underhållning 2010!

Hollywoodfru number ONE

Det går inte att låta bli att älska henne!

Bildextra! Hänt 2011

Sitter och undrar... Vad tusan gjorde jag de här året...? De gick så himla fort, så här kommer en enda mix av bilder från året som gått!



Planer inför sommaren


Har en massa dyra planer inför sommaren som jag vill iväg på... Måste ha ett jobb och skrapa ihop massa pengar. Nu får de va slut på skolan så jag kan ta mitt körkort och börja jobba. En plan är lägenhet också, men de får nog bli höstplan eftersom jag vill resa mkt. Glömde skriva långtur med hästarna också! Ska åka pulka med min smurf någon dag! Han var ju så duktig sist♥

Chokladen börjar ta ut sin hämnd

Chokladen börjar ta ut sin hämnd, har fått en fet finne vid näsan och det gör jätteont!
Min favorit i alladinasken är cocos tror jag, den som ser ut som en liten igelkott, men nu får de va nog, inget mer sånt här på ett bra tag nu! 


Ögongodis

Funderar verkligen på att klicka hem de här!
Den fick de bli ;)

White passion

Jag vet vad jag önskar mig i 20årspresent... underkläder från Victoria Secret. Blandade bilder från 2006/2010 Fastnade verkligen för den första.

Miranda Kerr 2006

2010

2006

2010

Världens vackraste modeller 2010

Victroia Secret Fashion show


Tjugohundraelva trehundrasextiofem dagar kvar

Nyårslöften... har nog inte tänkt ha några såna i år... känns så meningslöst, sätter inte så stort hopp för tvåtusenelva... ett tråkigt mellanår. Jag fyller tjugo år, blir gammal och har inte ens körkort, inget jobb. Jag kommer bli en arbetslös liten råtta som bor hemma och måste ta bussen. Fy va segt, vill ha ett eget ställe nu, ett jobb och en bil och dra Sverige runt i sommar. Hmm... jaja... Har väll lite löften, de gamla vanliga... Träna och bli smal och snygg, de som man alltid lovar sig själv sådär i början av året som bara slutar i några extra kilon ett år senare, för att jävlas. Nej tjugohundraelva kan lika gärna ta slut här och nu. 2012 däremot låter som ett lyckat år, 2011, humph. 

Gott nytt år 2011

RSS 2.0