Hänt i helgen

Hela helgen har gått åt att julshoppa!! och Julstäda!
Nu är julstakarna och julstjärnorna uppe i fönstren =) och vi hittade julgardiner både till mitt rum och till köket tillslut. Helt överlycklig, är fortfarande lite krasslig... Ingen feber, men har jääätteont i halsen. Så de blir ingen idrott för mig imorn. Snyft, vi skulle dansa. Men en till pluspoängare idag! Mamma har köpt min julklapp och nu kommer hon plåga mig en hel månad innan jag får öppna den!!! De jobbiga med att veta vad man kommer få. Något som jag verkligen vill ha också.

It was a drama day

Igår sprang vi runt och letade julgardiner, röda spetsgardiner fanns de? Nej =( Ingenstans, men jag vet vad jag ska få i julklapp av mamma. Wiiih Lääängtar till jul!! På kvällen såg vi Rampfeber på Teaterhuset i Mölndal!! Jag höll på att skratta ihjäl mig i andra akten, höll på att dö, den var så sjukt rolig! De perfekta avslutet på kvällen blev ju feber, inte så lyckat, men nu på morron blev de bättre igen. Så jag och mammi ska iväg och fortsätta leta efter min julklapp ;)

Julklappstips åt mamma ;)


Baby all I want for Christmas is new camera

Inspiration


Perfekta magen, Keira jag är avundsjuk på dej =(
Träna, träna, träna!!!

Inspiration!

Snaart Julmånad!!!! Och jag är shoppingsugen! Vill ha lite nya kläder, här är ett par supersöta plagg jag vill Ha!




Ev. till Jul om den sitter snyggt! <3

What you wish for christmas


Mamma: Och så ska man köpa julklappar också, men vad ska jag köpa till dig? :S vad vill du ha, vad behöver du? Du får skriva en önske lista...
Jag: Hmhm önskelistan kommer vill jag lova ;) hehe
(En låååång, jag gillar att välja mina egna julklappar)

Köpt årets första julklapp nu! Som går till min kära morfar. Klockren julklapp till honom, en skiva med Evert Taube, han tjatar jämt om honom och vilka bra bitar han gjort. Så nu morfar, here you go! Han kommer ändå inte läsa den här bloggen så därför vågar jag avslöja. Nu ska jag slå in årets första julklapp :D Älskar att trixa och fixa med paketen. Julklapparna är också en  dekoration vid julgranen. 

Mardrömmar



Jag har sovit dåligt och drömt mardrömmar två nätter i rad och jag har jätteont i magen. Orkar ingenting. Ikväll är det teater igen i Mölndal så hoppas ja hunnit bli bättre. För det vill jag inte missa!!

Nu ska jag lyssna på lite Julmusik och försöka piggna till =)

Circus


Britney har släppt en ny skiva igen och den här gången är de faktiskt bra. Hon är så sjukt fin och har hängt med sen jag var liten storforsflicka och alla tjejjer sprang runt och sjöng "Oops... I did it again". Synd på alla skandaler hon lyckats med bara, kul läsning genom åren har hon gett i allafall.

 
Ska snart till stallet med mamma, mår lite bättre nu.

You don't need to give me a ring, just give me a big closet


Jag sitter hemma med månadens tjejproblem och jag har jätteont i magen och ryggen. Hade bara två lektioner idag så skolan lyckades jag genomlida. Har inte gjort ett dugg bara legat i sängen och kollat på Sex and the city och hittat lite tidsfördriv på H&M's hemsida.

Skapa din egen model!
http://www.hm.com/se/inspiration/provrum__dressingroom2.nhtml

Jul, jul, du årliga julstädning


Julstädning på G!!
Denna helg blir en hemmahelg, inget resande, tråkigt nog.
Jag ska umgås med min mamma och julstäda, verka hovarna på hästarna och gå på teater så det ska bli en myshelg ändå. Idag har vi köpt Ajax glasputs och allrengöring så vi har jagat dammkorn och smuts i hela köket.

Jag har ett problem! Julgardiner? vad passar till mina hemska gulbruna tapeter med stora blommor på!! Fula som stryk och såå gamla! Funderar på röda spetsgardiner med breda guldsidenband till. Det är nog det ändå som kan passa mitt rum.  

Vinterrosiga kinder

Ow det är svinkallt ute och alla varma kläder åker på! Mössa vantar halsduk sockar min varma gosiga bruna parkas, you name it! Det är kallt och jag hatar att frysa. Men det är lite mysigt också, att gå till skolan när det snöar och komma fram med rosiga kinder (och snuvig näsa och torr hy). Borsett från det sista så är snö helt underbart och lite småkallt helt okej.

I Götet till sist

Hemma igen och här är det lika kallt som i Värmland, inte lika ycket snö bara och det saknar jag. Nu kommer jag inte få träffa min älskling på två veckor. Jag kommer längta ihjäl mig. Det är kris att städa mitt rum så det är något jag ska roa mig med i helgen och hjälpa mamma justäda resten av huset! För snart är det första advent! Wiiih! Den här gången gick tågresan bra också, men det vara nära att de blev fel för jag visade mitt fritidskort, men jag har lagt kvittot för fritidskortet över så hon såg bara mitt skolkort. De va en sträng jävel de där "Det ska stå 00.00 och helger på kortet om du ska kunna åka med där!" Lilla jag bara helt förskräckt "men de är ju ett fritidskort!!" och så såg hon kortet bakom. Då blev de lugnt... Ush Sj skrämmer livet ur mej varje gång!

Första snön

Nu har den första riktiga snön kommit och jag och Anders är hemma hos hans föräldrar i Nykroppa i Värmland. Det är lika underbart varje år och det är vitt överallt ute. Det här blir den första vintern jag och min Älskling upplever tillsammans. Jag gjorde årets första snöboll igår (som hamnade på Anders såkart). Igår badade vi bastu och mös tillsammans och idag ska vi på födelsedags party. Madde's Erik fyller 21 år idag! Stort Grattis till dig Erik!!

Teaterhuset


Jag har inte hunnit skriva på ett tag, har haft så hiimla mycket o göra med hästarna, läxor och teater! Jag har börjat spela mer teater nu, jag har gått med i en amatörteaterförening i Möndal och det var över förfäntningar kul! O de kommer bli mitt nya hem!! Där bygger teatern på lust, lust att agera, sätta upp produktioner, leka och lära. Så nu gör jag det både på skoltid och fritid.

Vid fem idag åker jag till Älskling i Karlstad och sen åker vi vidare till hans föräldrar i Nykroppa. Ikvall ska vi basta o bara ha de mysit tillsammans. längtar så!

5 månader 13 November

Läxorna tar ju över privatlivet

Nu börjar det tredje projetktet om hållbar utveckling som kommer hålla på under fyra veckor och avslutar med ett prov, Suck! och så teater och hästarna... plus att jag är tröött heela tiden, somnade halvtio igår HALV TIO, det är helt sjukt!! Nu ska jag i allafall plugga, har lite bg-läxa kvar... börjar 11.00 idag

Höst


Man kan lika gärna blunda för det är lika mörkt ändå
Kallt och grått och tråkigt och blött

En natt utan sömn kan liknas vid cirka 0,8 promille alkohol. Det är samma straff som för rattfylla vid påtaglig trötthet.

Hästarna i hagen


Ryds Gård

I hagen

Myskur från Rungarn (Min skruttis)

Eldey                   Falcon             Emelie o Sotis    Devil

Det är åtta hästar i hagen nu
Mina två:

Myskur från Rungarn
Eldey frá Austvadshólti

Emelies:
Falcon (Islandshäst, Emelies egen uppfödning)
Devil (Islandshäst)
Löjvan (Islandshäst)
Jullan (shettis)
Sotis (Islandshäst)
Tarzan (Blandras Islandshäst, Shettis Emelies egen uppfödning, Samma pappa som Falcon och Jullan är mamma)

Tömkörning

Man kan inte annat vara Glad när man känner att man gjort något bra med sin häst. Den känslan är verkligen super härlig! Idag tömkörde jag Myskur för första gången och det gick jättebra. Han hade körsele, träns och tömmar. Jag fick hjälp av Emelie som gick bredvid med ett grimmskaft och jag gick på sidan. Allt eftersom vi gick längs vägen så gick jag mer och mer bakom honom medan jag hela tiden pratade lugnt och berömmande. Jag smekte tömmarna över rumpan så han skulle vänja sig. Tillslut kunde jag gå helt bakom utan att Emelie höll där framma och jag provade stanna och gå igen. Hela tiden beröm med lugn röst. Jag är så stolt över min skrutt, allt detta på ca tio minuter. Man ska sluta när det går som bäst och då skulle vi vända, så han fick vila ledd i grimskaft hela hemvägen. Något jag lärt mig av att träna med hästar är att det kan gå huur bra som helst och hästen förstår övningen i en kvart- tjugo minuter, sen blir det stopp, och ryttaren blir irriterad för att hästen helt plötsligt "dummar sig" den kunde ju nyss tycker man. Men en otränad häst orkar inte mer än max tjugo minuter, det blir för mycket att tänka på. Det är bättre att sluta och låta hästen smälta det den lärt sig till nästa gång.

Sj- krångel

Äntligen hemma i Göteborg...
Eller ja saknar Anders sjukt mycket, men skönt att äntligen vara framme!
Sj Krånglar fan Jämt! Dom kan inte hålla reda på vad som gäller. Skulle åka med fritidskort måndag morgon och jag vet att det gäller kvällar och helger, men när jag köpte biljetten sa hon jag köpte den av att fritidskortet gäller på det tåget även vardagar, på tåget va gubben svingrinig och jag skulle betala 150 spänn för biljetten från Åmål till Göteborg som jag inte hade på mig, Jag kunde inte betala med kortet och dem kunde inte skicka faktura. HUR FAN GÖR MAN DÅ? Kan man fråga sig? Jag blev iallafall skitlessen och hoppade av i Grums där pappa hämtade mig och skjutsade mig hela vägen till Göteborg. Tack för den dagen! Längtar till Fredag för då kommer Anders hit. Inget är så bra som när jag är med honom. Varje dag tillsammans med honom kan inte bli annat än bra. Tack för att du finns Älskling<3





"Måsen"


Andra teatern vi ser den hä veckan. Efter ridturen och letande efter tappsko i torsdags var det bara att skynda sig till Backateatern. Mitt mobilbatteri va slut så jag fick inte tag på någon. Fatta vad beroende man är av mobilen, man har Allas!! telefonnr där i, helt sjukt. Jag kan fyra mobilnr utantill, Anders, pappa, Emelies och Åsa's. 

Teatern var i allafall riktigt häftigt, grymm ljussättning och skön handling. Handlade om allt och ingenting, Fyra ungdomar som vuxit upp på landet och drömmer om att bli kända och olycklig kärlek. Ett riktigt kärlekstrassel på scen. Nina var kär i sin pojkvän Constantines kända mammas älskare som var känd författare. Hon själv drömmer om att bli känd och vill gå på dramaten, hennes pojkvän drömmer om att skriva något nytt för konsten, något som ingen annan gjort. Marsa är störtkär i Constantine och Semjon i Marsa... Är man lycklig bara för att man är känd eller är det bara en fasad som massmedia bygger upp. Det svaret tror jag redan att vi alla vet...

Långtur till Ytterstad


Igår var jag och Emelie ute på världens låångtur med hästarna barbacka, gissa om jag kommer ha ont i rumpan några dagar framöver. Vi tog en paus och käkade på pizzerian i Olofstorp, riktigt gott med mat efter 3,5 h och dem har Göteborgs godaste Falafellrullar.
Allt var perfekt, vädret var soligt, hästarna var pigga och jag var ledig hela dagen från skolan. Men som alltid när allt är jättebra så var det ju tvungen att hända något tråkigt. Myskur tappade sin ena sko (Boots) så efter turen när vi var heelt slut fick vi åka och leta efter den... Om vi hittade den? Nej... Så ser någon en sko mellan Olofstorp och Ytterstad, hör av er!

Höstklippet och ny datorväska

Köpt en svinsnygg datorväka från Puccini. Ser ut som envanlig snygg shopping väska, men den är för datorn, Riktigt nöjd med den och jag bara längtar till Fredag då jag får använda den! Ska till min älskling i Karlstad då. Klippt mina slitna toppar idag också på Burgårdens frisörskola. Det är drop-in varje onsdag och kostar bara 150 kr. Nästa klppning blir i Januari, om tre månader alltså för nu ska de bli långt med regelbunden klippning That's it! Imorn är vi LEDIGA från skolan så ikväll ska jag sova hos Emelie så vi kan upp och ut och rida långtur tidigt imorn.  

Deadline


Det finns många fördelar med att gå på Angeredsgymnasiet! och idag visade sig en bra fördel, i våra kurser ingår att se olika teatrar och idag såg vi "Deadline", så sjukt bra och häftigt gjord. Se den! spelas på Angeredsteatern just nu! Vara bara så sjukt trött, mitt huvud vilade som en sten mot Jonnas axel.
För er som är intresserade att se den!
www.angeredsteater.se/
Jag har fått ett litet teater jobb också, den 19 april ska jag läsa sagor för barn på Angeredsteatern och för det får jag tusen kronor i ersättning. Min första riktiga skådespelar lön, om man inte räknar statist jobbet i Andra Avenyn förra året.

Angeredsgymnasiet har öppet hus på Lördag för er som går i nian och helt förvillade över vad ni ska välja. Angered är ett bra val med många kreativa möjligheter. 

Haloween Party i Nykroppa


Jag och Älskling (ser lite trött ut) söt mix av älg och örn, ÄlgÖrn och Vampyr Mimmi Pigg

Madde, Jag och Sara. Partybrudarna Älskar Maddes linser!

Janni, Sara  och clownen Mimmi, Diggar hennes outfit

Inspired by Gwen



Jag blir inspirerad av denna skönhet, perfect kropp, perfect hår, perfect hy, skön personlighet, klär sig jämt på sitt egna sätt- personligt och snyggt, hon går sin egen väg.
She is Luxure and Fashion.

Mtv Music Award - Gwen Stefani


Mtv Music Award när Gwen Stefani öpnnade Galan med "What Your waitning for". Jag tycker att all ny musik börjar bli lite tjatig, men det får jag väll äta upp snart när det kommer någon jättebra låt som man aldrig kommer kunna sluta lyssna på. Men just nu känns allt ganska uttjatat. Samma artister med liknande låtar kommer tillbaka. En pärla som gjort många bra låtar är i alla falla Gwen Stefani. Skönt stil, skön personlighet, bra musik, jag gillar henne. So Enyoy the show.

Duffy- Mercy


Oh denna låt ät också sjukt skön! Kom preci hem från en härlig söndagspromenad med mamma och hundarna kring lärjeån. Ska äta lite och sen åka ut till stallet.

Katy Perry- I kissed a girl


Den här låten har hängt med ett tag nu och börjar nog bli ganska uttjatad för dem flesta, men ett tag till får den hänga med. Den har skön melodi och partysuget sätter igång! Nu ska jag och mamma ut och gå i det soliga vädret.

Allahelgon


Hemma igen i det höstiga Götet efter en helskön vecka i värmland med älsklingen. I Värmland är det för övrigt snö och minusgrader Brr..!! Skönt att vara tillbaka. Idag är det Allahelgonadagen och jag, mamma, morfar och pappa var till mormors grav på Kvibergs kyrkogård. Så många ljus som tindrar i mörkret för alla som har gått bort, bland dem lyser nu ett ljus för mormor. Mer än ett år har gått sen hon gick bort i cancer. Vi saknar dig. Vår solstråle. Du finns för alltid i våra hjärtan. 
RSS 2.0