Vi stod på VIPen såg Coldplay och fick betalt för att äta mat och dricka öl

Sommarläsning

Var till biblioteket häromdan och lånade lite... böcker. Tanken var att låna två. Jag kom hem med en hel hög sommarläsning som ligger på sommarlov fram till 5 september. Biblioteket i Angered är verkligen bra och har grymt trevlig personal som är serviceinriktade till max och verkligen är intresserade av böcker och sitt jobb! Fick en hel massa boktips.

Hur ofta städar du?

Hur ofta städar du?
Jag städar så ofta att det är värt att skriva om när de väl händer.
Hur ser din garderob ut?
När det finns lediga galgar då är det dags att börja ta tag i klädhögen nedanför.
Vad är det bästa med att städa?
Jag blir så sjukt lycklig när jag hittar saker jag glömt bort att jag hade.
Motto:
A clean house is a sign of a wasted life
Plus: Det syns att man har städat!

Jag vill gå vill du med!

Vi som var lika nyktra som alla andra i sMöGen

Bakismat enligt LCHF!

Filmtips nr1

Tanken var att göra en top tre över filmtips, men vet ni vad! Det går inte för alla dem här filmerna är så bra på sitt unika sätt. Se dem. Se dem allihop är mitt filmtips. Bunkra upp med popcorn, fruktbuffé, en loka, kuddar och en mysig filt! Fredag är här!

Fredagssnack enligt LCHF anda

Inköpslista
Plocksnack
  • Stava gurka
  • Stava paprika
  • Bryt isär och skölj blomkål
  • Koka brysselkål
Hemmagjord tsaziki 
Smaksätt, bestäm mängd och fördela ingridienserna efter eget tycke
  • Turkisk yoghurt
  • Riv ner gurka
  • pressa i vitlök
  • Salta och peppra
Hummus
Smaksätt, bestäm mängd och fördela ingridienserna efter eget tycke
  • Mixa ihop kikärtor till en ända röra
  • Klicka i turkisk yoghurt
  • Pressa i vitlök
  • Salta och peppra

Femminutersmyspys

Helt slut i huvet. Det var mycket att ta in idag. Hur strukturerar man upp en organisation? Jadu, säg de! Det kan man göra på många sätt och nu gäller det att hitta vårat. och de gör vi. imorgon. Tycker hela gruppen är helt underbar och har så roligt. Det kan varken jämföras med skola eller arbete på långa vägar. Det här är ett äventyr jag kommer lära mig mycket av.

Bara sådär galet lycklig!

Möte på CT24 med Sandra, Kicki och Mathilda (som inte syns i bild)
Så taggad efter mötet idag med eventgruppen! Ekonomi&sponsorer är vårt område!!! Ett sånt härligt gäng. Vi stämde träff på café Tintin (CT24) och drog ihop ett dokument inför redovisningen imorn. Jag fick mitt projektdiplom idag också för genomförd kurs. Kommer sakna dem nåt så enormt mycket. Två månader gick alldeles för fort, men vi kommer ses mycket i framtiden och inte minst när jag fyller 20år. Allt ät fixat inför smögen nu! Tält, Melissas mormors bil, så himla söt. tacktacktack att vi får låna den. Helt uppspelt av sommarrus och lycka nu. Hur ska jag kunna sova. chalalala. Peppad!!!

LCHF-kost

För mig är det här ett helt logiskt sätt att hantera sin kost. Jag tycker inte om dieter, men det här en livsstilskost. Jag rekomenderar de dock inte för personer som tränar, ni behöver era kolhydrater. För mig som inte alltid hinner träna, utan tränar i perioder, så är de här ett toppsätt att äta på. Kan meddela att jag tappat mitt sockersug och håller blodsockret på en jämn och fin nivå.
Varning!
Low Carb High Fat kan vara lite missvisande och innebär inte att man ska trycka i sig ett helt smörpaket samt dricka en liter grädde. Utan istället för att dricka lättmjölk där det trycks i massa annan skit så välj high fat, alltså röd mjölk. Välj inte kemikalierik Lätta, välj Bregott osv.
Använd sunt förnuft!
Läs mer på kostdoktorn.se

Mitt bästa boktips!

Efterlyst boktips funnet!

Efterlyste boktips på Facebook och fick dem här två böckerna med motiveringen

Carlos Ruiz Zafón's båda böcker Vindens skugga och Ängelns lek, om du missat dem. Det vackraste jag någonsin lagt ögonen på..

Jag kollade upp storyn och fastnade så här har ni min sommarläsning!

Ströserier på tv

Tips på tidsfördriv i veckan

På fredag kommer första filmtipset, men eftersom det än så länge bara är början på veckan så tjuvstartar jag med lite tips på serier jag följer och som jag vill dela med mig av!

Omslag och titlar till mina samlade texter i olika genrer

Lyxig jordgubbsfrukost

Lyxigt med jordgubbar till frukost, färska jordgubbar, galet goda trots tandbortssmak i munnen som förstör den goda känslan lite. Hade en grym kväll Mellis, även om du mest fick lyssna och min mun gick i ett. Vi drack rödvin på ett ställe bredvid Ciccirå, nej men Cecero på Linné (internskämt när vi hörde lite fel och skrattade, haha, vem döper sin rest. till Ciccidå? haha. Vad ska vi heta, men du Cicci har du nåt, men Ciccidå var är hon, ja vi döper stället till Ciccirå osv. kass humor som var rolig då). I allafall... sen fick ja se hur Sara jobbar, sjukt mysigt ställe ändå med trevlig personal ,) eller okej dem var trevliga utöver Sara också. Nu ska jag twittra om projektet för hemlösa!

Mer kramar och champagne

Dags att åka flak!

Utspring!




För Linn har tagit studenten!!!


Hur skulle du sammanfatta Lundsberg som skola?
Hon ser fundersam ut och tänker så det knakar med lycka i ögonen. För bara några timmar sedan har hon tagit studenten. Tillslut svarar hon Kärlek och Gemenskap. Tävlingsinriktade och statuskåta. Som utomstående låter det som Lundsberg i ett nötskal och hon lyckades verkligen fånga orden. En helt fantastisk skola låter det som, som ger många härliga minnen, vänner för livet och en bra start på det nya äventyret som väntar.

Med fyra ord. Vad var det bästa med dem här tre åren?
Lärorika, svarar hon nästan på en gång. Inte för allt plugg i första hand utan för att jag lärt mig mycket om mig själv och fått en inblick i två världar. Jag har fått en helt ny världsbild och det har varit mina bästa och tuffaste år. Det har varit mitt andra hem där jag verkligen vuxit som person.

Hur sammanfattar man en så härlig person som Linn då som är en av mina finaste vänner, en sån tjej jag kan ringa när som helst och prata om vad som helst, även om tiden hunnit springa alldeles för långt fram från att våra vägar sist möttes.

Förebilden är Bamse, hon älskar mjölk och har en massa grisar i sin säng.

Hon är en stark personlighet med en vilja av stål som lever efter Bamses motto "Är man stark måste man vara snäll" Hon är en sund person som dricker röd mjölk och har en sund inställning till livet, men glöm inte leva utanför allt plugg. Grisarna vet jag inte vad jag ska säga om, men det är lite roligt eftersom du inte gillar rosa. Även om en människa kan verka grisig på utsidan så ger du personen på insidan en chans.

Lycka till i livet!
Älskar dig kramar Lina

TV4 Behind the scenes

Känslan är ungefär lika bra som att vara sjukt jävla nykär

Istället för att gå runt och tänka jag skulle vilja göra de och de och de som jag gjort de senaste året, så har det äntligen börjat hända grejjer! Jag sa såhär...
Om jag kommer in på eventutbildningen ska jag tacka ja till journalistutbildningen.
ett jag kom in på eventutb.
två imorse fick jag brevet från journalistlinjen i Kungälv och jag hann läsa antagen. Sen började jag bokstavligen skrika som en galen fjortis och springa runt i hela huset. Min hand darrade och jag var helt galet överlycklig. och snart blir jag 20år!!!

Jag tog en dusch imorse utan att bli svart under ögonen

False Lash Effect Fusion Volume&lenght MaxFactor och då hade jag ändå smetat på bra mkt. mascara!

Fibes, Oh Fibes! mitt i klassrummet

Här i mitten har vi vår lärare Edvin från Fibes, Oh Fibes! mbla- Love Child

Jag saknar inte smällen av att landa igen

Jag saknar dina vibrationer från din röst som får min kropp att darra ner i tårna och får mig att tappa fotfästet och falla fritt

Jag saknar inte smällen av att landa igen

På vägen mot karriären glömmer jag mina ögon hemma och tittar blint mot stjärnorna

Jag tar lejonvägen upp till toppen av karusellen Faller och klättrar upp igen

För allt är himmelskt i mitt huvud

Hemma och landar lite för allt är himmelskt i mitt huvud nu och fötterna är långt ovanför marken. Jag har det väldigt bra häruppe bland dem rosa molnen som jag kommer flyga bland i sommar. Imorse var pressen på UPP! för att att följa uppstarten av eventutbildningen så se tv4 ikväll om ni vill veta mer. Jag är så imponerad av grundarna till Way Out West. Så mänskligt skönt avslappnade med en grymt skön inställning. Jag har liksom inte ord. Och på freda åker jag till Värmland och firar att Linn tar studenten. Tack arbetsförmedlingen. Tack Emelie, min jobbcoach som hjälpt och stöttat mig så otroligt mycket. Tack UPP! och Tack Way Out West för att ni gör de här för oss. Jag gillar min bubbla!

Sommardagar

Vaknar hos Emelie. Rastlös ringer Melissa och undrar när vi skulle iväg. Elva, men vi säger tolv och jag tar min långklänning och går barfota i det fina vädret till bussen. Bakfull och törstig köper jag en coca cola. Jag köper aldrig det annars. Bussen kommer och jag börjar frysa av den nyss så svalkande luftkonditioneringen och drar på mig jackan. Fötterna värker och jag har fått en stor blåsa på hälen. Når tillslut stan och släpar mig till Fontänen. Melissa är lika seg som alltid och vi andra väntar. fem. tio. femtonminuter. Där kommer hon och hon har hjärtformade solglasögon med sig som jag får låna. Mot stranden. Lilleby. där vi bränner upp oss i fyra timmar och badar i havet. Vi lägger oss mitt bland dem solvarma klipporna dit ingen skugga når.

- Tror ni jag får solen på mig här, säger Caroline

Vi bryter ihop.

Melissa försöker läsa, men jag babblar konstant om allt och ingenting.

Utsikten är... kunde varit fin om inte en gubbe legat och särat på benen mitt framför näsan på mig. Skrattar hysteriskt igen.

Sara och Melissa följer med hem och vi hämtar bilen. Sara vill till Mcdonalds. Melissa vill ha revbensspjäll och jag vill ha vattenmelon. Alla vill ha taimat. Taien är stängd. tjugomin sena. Charken är stängd på Ica. Vattenmelon är slut och donken har stängt. Alla är trötta hungriga och jälvligt besvikna. Det blir pizza.

- Hej jag vill ha en kebabpizza med vitlöksås

Tror jag att jag hör mig själv säga. Maten kommer och det är en sallad. Jag bryter ihop av skratt och tänker på Londonresan och hur klantig jag alltid tycks vara. Hur kunde jag missa vad jag själv sa.

Vad händer när en blondin beställer en kebapizza?

Hon kommer ut med fem kebabsallader!

Vi slutar deckade i min soffa och tittar på Sunes jul trots att vi köpt två filmer för nittionio. Pride and Glory för den snygga skådisen från Illusionisten och Pearl Harbor för att det är en av de bästa filmer som gjorts.

Nossebro och bilar

Nossebro. Öl. bilar. marknad. härliga vänner. Mot stranden. grilla. bad. Mot Lidköping. Bara full och glad. och borttappade solbrillor.

Inte längre arbetslös

www.Uppgoteborg.se

Poeters hyllningar

folk frågar sig
Varför poeter så ofta hyllar kvinnan
Oftast som en gudinna

Det är egentligen ej svårare än så
än att vi havom skådat djupt
samt däri funnit sanningen
Av S.A.I. Steve Lando på Poeter.se eller på stevelando.blogspot.com där ni även hittar andra bra dikter

Och himlen är djupt blå häruppe.

Gaffelljud Glas Det klingar
- Alltså det blir ju lite så
Människoprat ekar i den ljusa lokalen. Förväntansfulla och på väg någonstans, som jag. Jag är den som tycker dem slösar med pasta i en sallad, men ändå inte kan motstå att äta av den. Herre vad folk babblar, hela lokalen fylls med ljus och jag vill iväg. nu. Det flyger en eller två fjärilar i magen, men jag vet att dem kommer bli fler. Det blir dem alltid även om lugnet sprider sig utåt med en suck.
Snygga byxor sitter på en tjej som kommer in. estetiska. snygga. somriga. Lokalen fylls med människor. Det börjar närma sig.
Hon skriver säkert texter som hon skriker ut på en mörk scen. Det hade jag gjort om jag kunde skriva som hon. Jag vill skrika ut hennes ord och applåderas för hennes passion som ikväll blivit levande i min mun i publikens öron och själar.
Jag tittar upp. Väcks tillbaka av ett barn som skriker. Jag kan inte ens räkna människorna längre. Jag har redan försökt, min nyfikenhet tvingade mig. Men jantelagen sa åt mig att sluta glo.
En grön halsduk lyser, annars är allt mörkt i den ljusa lokalen. Vinterns färger har klätt människors kroppar så länge att dem glömt sommarens alla färger. Den gröna sjalen kämpar för att synas och locka fram regnbågens vackra färger och leda vägen tillbaka till sommarskatten. Snart kommer kön växa för vi längtar efter färg och lyckans lugn i vissas tankar. Jag väljer choklad, alltid choklad, passionens smältande sockersöta lycka.
Som du när du är nära.
Mina tankar avbryts. Dags att lämna in väskan. Det flyger i magen och ett nervöst leende letar sig fram. äntligen.
Ush vilken hemsk bild, men hon bryr sig säkert inte istället möter jag ett uttråkat leende.
-Trevlig resa!
Hennes trötta leende rinner förbi.
Jackan av
väskan
- Hur är det med smycken?
Jag tar mina saker och går runt och drömmer bland alla parfymer som ska stå i mitt badrum. En doft för varje veckodag. Går ut. Sockersuget har dött ut. glömts bort.
Jag ställer mig först i kön
Sitter precis vid fönstret och tittar ut över asfalten och undrar vem som kommer sitta vid min sida. Tänker på askans glasbitar som kan skära sönder motorerna och undrar om jag i så fall får flyga vid din sida. Tänker på dem stora rubrikerna. Tänker på vulkanaskan.
Nu.
Nu.
Husen blir små.
Jag undrar om dem hör fjärilarna i min mage flyga.
Tuggar maniskt på kinderna.
Förvirrat har jag glömt tuggummi. precis som förra gången.
Men nu. nu är jag påväg.
och himlen är djupt blå häruppe.
Gaffelljud Glas Det klingar

- Alltså det blir ju lite så

Människoprat ekar i den ljusa lokalen. Förväntansfulla och på väg någonstans, som jag. Jag är den som tycker dem slösar med pasta i en sallad, men ändå inte kan motstå att äta av den. Herre vad folk babblar, hela lokalen fylls med ljud och jag vill iväg. nu. Det flyger en eller två fjärilar i magen, men jag vet att dem kommer bli fler. Det blir dem alltid även om lugnet sprider sig utåt med en suck.

Snygga byxor sitter på en tjej som kommer in. estetiska. snygga. somriga. Lokalen fylls med människor. Det börjar närma sig.

Hon skriver säkert texter som hon skriker ut på en mörk scen. Det hade jag gjort om jag kunde skriva som hon. Jag vill skrika ut hennes ord och applåderas för hennes passion som ikväll blivit levande i min mun i publikens öron och själar.

Jag tittar upp. Väcks tillbaka av ett barn som skriker. Jag kan inte ens räkna människorna längre. Jag har redan försökt, min nyfikenhet tvingade mig. Men jantelagen sa åt mig att sluta glo.

En grön halsduk lyser, annars är allt mörkt i den ljusa lokalen. Vinterns färger har klätt människors kroppar så länge att dem glömt sommarens alla färger. Den gröna sjalen kämpar för att synas och locka fram regnbågens vackra färger och leda vägen tillbaka till sommarskatten. Snart kommer kön växa för vi längtar efter färg. och lyckans lugn i vissas tankar. Jag väljer choklad, alltid choklad, passionens smältande sockersöta lycka.

Som du när du är nära.

Mina tankar avbryts. Dags att lämna in väskan. Det flyger i magen och ett nervöst leende letar sig fram. äntligen.

Ush vilken hemsk bild, men hon bryr sig säkert inte istället möter jag ett uttråkat leende.

-Trevlig resa!

Hennes trötta leende rinner förbi.

Jackan av

väskan

- Hur är det med smycken?

Jag tar mina saker och går runt och drömmer bland alla parfymer som ska stå i mitt badrum. En doft för varje veckodag. Går ut. Sockersuget har dött ut. glömts bort.

Jag ställer mig först i kön

Sitter precis vid fönstret och tittar ut över asfalten och undrar vem som kommer sitta vid min sida. Tänker på askans glasbitar som kan skära sönder motorerna och undrar om jag i så fall får flyga vid din sida. Tänker på dem stora rubrikerna. Tänker på vulkanaskan.

Nu.
Nu.
Husen blir små.
Jag undrar om dem hör fjärilarna i min mage flyga.

Tuggar maniskt på kinderna.
Förvirrat har jag glömt tuggummi. precis som förra gången.

Men nu. nu är jag påväg.
Och himlen är djupt blå häruppe.


Verklighetsbaserad 26 juni 2011 påväg mot London

London Baby

Tack Kusin♥

Bokblad

Nyfiken vänder jag på bladet och undrar vad som står på nästa sida. Jag har läst många timmar nu. Sängen har format sig efter min kropp och skulle jag resa mig skulle du se konturerna av mig. Håret är risigt, men jag vill veta vad som står på nästa sida. Bara ett blad till sen börjar jag dagen.
Hon sprang upp för trapporna till vinden, längtade efter att få röra hennes saker igen. Hon fanns kvar där uppe bland tavlorna och kläderna på galgarna och dammet som lagt sig som en skyddande filt över. Hon hade alltid varit så noga med att städa. Lite skit i hörnen hade aldrig varit hennes melodi. Själv var den unga kvinnan en slarvig person med klädhögar upp till taket i sitt rum. Dörrhandtaget gick trögt, men dörren gick tillslut upp, allt var precis som hon mindes det och hon drog ett djupt andetag. Gammalt. Allt luktade gammalt. Var hade hennes doft tagit vägen. En tår rullade ner för kinden och hon började gå runt i det stora rummet. Klinkade på det gamla pianot, drog fingret genom dammet och saknaden for som en il genom kroppen. Hon hade saknat pianot långt därinne hade hon saknat det. Men hon hade inte orkat stå ut med att se det dag efter dag. Hon hade förtvivlat slagit sönder det så istället fick det försvinna upp på vinden tillsammans med de andra sakerna.
Tänk om mitt liv var en bok där en tråkig dag blev spännande av ordens makt. Jag vrider på mig och börjar få ont i kroppen av att ligga still. Bara sidan ut sen ska jag gå upp.
Tårar blötte hennes kinder, men ett leende letade sig fram till hennes läppar. Hon kände sig inte ensam här uppe. Fort for hon nedför trapporna ända ner till köket, blötte en stel halvdassig trasa och skyndade sig upp igen. Jag ska spela rena toner för dig, tänkte hon. Förlåt att jag varit borta, viskade hon ut i den tomma luften. Tangent efter tangent drog hon omsorgsfullt trasan över och lyssnade till ljudet som spelade. CDEFGAHC. Hur kunde det hända. CDEFGHAC. Varför hände de. CDEFGAHC. Hon föll ihop på den röda pianopallen, hade hon inte haft händer hade huvudet fallit av. Tankarna fyllde hennes huvud som tunga stenar och hon grät. Hejdlöst grät hon och skrek. Hon kunde inte låtsas längre. Orkade inte vara stark. Själviska jävla människa, grät hon ut genom tårarna som rann över hennes läppar. Fingrarna blev svarta.
Jag kände hur tårarna började rinna nedför mina kinder. Jag visste att hon skulle bryta ihop. Ingen människa kan orka vara så stark.
Hon torkade av mascaran mot klänningen. CDEFGAHC spelade trasan över tangenterna. Hur kunde du lämna mig du som skulle lära mig spela piano. CGHCF. Du lämnade allt så enkelt den natten. Regnet, asfalten, trädet. Hur kunde du vara så självisk, upprepades i hennes huvud medan hennes fingrar på måfå rörde sig över pianot.
"You are in vein Take your life Take you life with cocaine"
Med ett ryck väcks jag upp ur bokstävernas värld, sträcker mig efter mobilen och får musiken att sluta spela.
Bläddrar hastigt igenom dem sista sidorna. Tjugo sidor kvar. Dags att gå upp.
Nyfiken vänder jag på bladet och undrar vad som står på nästa sida. Jag har läst många timmar nu. Sängen har format sig efter min kropp och skulle jag resa mig skulle du se konturerna av mig. Håret är risigt, men jag vill veta vad som står på nästa sida. Bara ett blad till sen börjar jag dagen.

Hon sprang upp för trapporna till vinden, längtade efter att få röra hennes saker igen. Hon fanns kvar där uppe bland tavlorna och kläderna på galgarna och dammet som lagt sig som en skyddande filt över. Hon hade alltid varit så noga med att städa. Lite skit i hörnen hade aldrig varit hennes melodi. Själv var den unga kvinnan en slarvig person med klädhögar upp till taket i sitt rum. Dörrhandtaget gick trögt, men dörren gick tillslut upp, allt var precis som hon mindes det och hon drog ett djupt andetag. Gammalt. Allt luktade gammalt. Var hade hennes doft tagit vägen. En tår rullade ner för kinden och hon började gå runt i det stora rummet. Klinkade på det gamla pianot, drog fingret genom dammet och saknaden for som en il genom kroppen. Hon hade saknat pianot långt därinne hade hon saknat det. Men hon hade inte orkat stå ut med att se det dag efter dag. Hon hade förtvivlat slagit sönder det så istället fick det försvinna upp på vinden tillsammans med de andra sakerna.

Tänk om mitt liv var en bok där en tråkig dag blev spännande av ordens makt. Jag vrider på mig och börjar få ont i kroppen av att ligga still. Bara sidan ut sen ska jag gå upp.

Tårar blötte hennes kinder, men ett leende letade sig fram till hennes läppar. Hon kände sig inte ensam här uppe. Fort for hon nedför trapporna ända ner till köket, blötte en stel halvdassig trasa och skyndade sig upp igen. Jag ska spela rena toner för dig, tänkte hon. Förlåt att jag varit borta, viskade hon ut i den tomma luften. Tangent efter tangent drog hon omsorgsfullt trasan över och lyssnade till ljudet som spelade. CDEFGAHC. Hur kunde det hända. CDEFGHAC. Varför hände de. CDEFGAHC. Hon föll ihop på den röda pianopallen, hade hon inte haft händer hade huvudet fallit av. Tankarna fyllde hennes huvud som tunga stenar och hon grät. Hejdlöst grät hon och skrek. Hon kunde inte låtsas längre. Orkade inte vara stark. Själviska jävla människa, grät hon ut genom tårarna som rann över hennes läppar. Fingrarna blev svarta.

Jag kände hur tårarna började rinna nedför mina kinder. Jag visste att hon skulle bryta ihop. Ingen människa kan orka vara så stark.

Hon torkade av mascaran mot klänningen. CDEFGAHC spelade trasan över tangenterna. Hur kunde du lämna mig du som skulle lära mig spela piano. CGHCF. Du lämnade allt så enkelt den natten. Regnet, asfalten, trädet. Hur kunde du vara så självisk, upprepades i hennes huvud medan hennes fingrar på måfå rörde sig över pianot.

"You are in pain Take your life Take you life with cocaine"
Med ett ryck väcks jag upp ur bokstävernas värld, sträcker mig efter mobilen och får musiken att sluta spela.
Bläddrar hastigt igenom dem sista sidorna. Tjugo sidor kvar. Dags att gå upp.

Nu blev jag ändå grymt bra sugen

Jag fick höra vad bra Ayia Napa var igår så nu har längtan väckts till liv igen. Vi har pratat om det och nästa sommar ska jag förverkliga det. Dags att börja spara. Tusen kronor i månaden och äventyret är mitt.

Det stormar mellan fyra väggar

Tidig morgon. Det stormar ute och jag vill helst ligga kvar i min säng, men lakanen rispar likt sandpapper mot min hud och snart kommer jag tröttna på att pressa ihop ögonen och försöka låtsassova. Som man gjorde när man var liten och mamma slet och drog i täcket för att få upp dig till skolan fast du var sjuk men hon som vanligt inte trodde på dig. Varför kunde hon inte förstå att jag bara inte orkade en dag till i den där hjärntvättande tvångskammaren. Instängd med stela känslokalla lik som bara var ett skal kvar av deras levande jag från kvarteret vi lekte i. En fjortonåring iklädd levis och rosa läppglans, plattat hår och de enda orden hon kan "såg du va hon gjorde i fredas, haha alltså ofta man gör så! hahaha" hahahaha ekar kvar i korrioderna tills nästa måndag och nästa måndag. Alltid samma mening, någon att trycka långt ner.

Egentligen vet jag inte om det är ute det stormar. Regnet som piskar mot rutan kanske är mina egna mot de röda lakanen. Blixtarna är ljuset som tränger sig in när jag vrider på mig igen och igen. Jag trodde det skulle bli lättare att bli lite äldre när jag var lite yngre, men problem verkar växa med åldern.
-Åh grattis tänk att du gått och blivit tonåring. SÅ stor min lilla flicka blivit!
Stor ha. Fet skulle jag kalla de. Tjockis fetto bara en potatis tack. Här Lufsen här ta den. äckliga fett äckliga potatis.
-14 år där ser man vad tiden går fort. Grattis grattis!
Grattis ljuder i hela skolan.
-Mamma får ja sova hos Katrin imorn.
-Vad ska ni göra?
-Kolla på film....
-Är hennes föräldrar hemma?
- mm...

Vodka blandat med vi tar lite ur den och lite ur den. Tror du dem märker nåt?

"såg du va hon gjorde i fredas, haha alltså ofta man gör så! hahaha"
Var det jag som sa så. Just de, det är därför vi inte är vänner längre.

-Åh grattis! Byxmyndig idag gumman.
Helvete jag är oskuld.
-Åh grattis! 16 år!
mm och jag har fortfarande ingen pojkvän.
- Grattis gumman nu är du myndig 18år!
Haha haha Ja jag får gå på krogen.
Men sluta tafsa ditt äckel.  Jag mår illa. Vad hände egentligen igårkväll.
Helvete. ååh ångest.
-Grattis 19 år!
Redan... fortfarande inget körkort.
"Åh Grattis till körkortet ja till dig också och dig ja. Va? Ne nej jag har inte hunnit än... Jo förstår de. Bara kunna åka iväg ja. Grattis igen."
- Idag fyller du systemet och lila påsar!
"Gratis på 20års dagen" står det på kortet.
-Oj då Grattis skulle de stå, skrev visst lite fel.
Gratis. Jag kan inte ens åka till stan utan att bli ruinerad. Jag vet fortfarande inte vad jag vill och jag vill inte gå upp ur sängen idag. Jag känner mig gammal och igår, efter att vi varit ute, kan jag svära på att jag hittade ett grått hårstrå.

-GRATTIS JAG FATTAR INTE ATT DU BLIVITTJUGOIDAG!

-VA!!!

-JAG FATTAR INTE ATT DU BLIVIT TJUGOOOIDAAAG!!!

-VAAA!!! VÄNTA LITE JAG HÖR INTE

HÖÖR INTE

Kön är lång till toan jag drar ner den korta klänningen igen och fötterna värker.

-Jag sa. Jag fattar inte att du blivit tjugo. Grattis!

Vi tränger oss ut genom kön. Toan var lika sunkig som förra gången. Vi beställer. Ett två tre Tequila! Vi dansar Svart jag dansar svart vi dansar igen svart min jacka måste ha min jacka ut nästa ställe dansar ett två tre tequila! dansar svart jackan igen går hem hela vägen hahahah och han hade skägg hahaha såg du skitful skrattar högt i telefonen och öppnar dörren hemma nu hörs imorn Puss.

Tidig morgon. Det stormar ute och jag vill helst ligga kvar i min säng. Eller egentligen vet jag inte om det är ute det stormar.

Om jag bara fick andas luften innan musiken börjar spela

Jag tittar ut, ser luften och tänker att jag vill andas den. Men jag vågar inte, jag vill inte förstöra illusionen och stannar kvar på min plats. Sluter ögonen och ser ljusfläckar dansa på ögonlocken, en springa ljus smiter in för jag glömmer pressa ihop tillräckligt. När jag tittar upp ser jag ingenting mer, gitarrmannen har stulit mina ögon och jag lyssnar tills tonerna dör ut.
Jag chippar efter luft men den är borta. Blind börjar jag gå för att hitta ut.
Snälla låt mig hitta ut
Snälla låt mig se igen
Snälla ge tillbaka luften
Gitarrmannen med den lilla strimman ljus tog mina ögon och när jag tittade upp såg jag ingenting mer.
Jag hör musiken. Inatt ska jag älska en gitarr igen och låta tonerna dansa med mitt hjärta. Jag kan inte låta bli och blind dansar jag fortare fortare. Letar inte längre. Orkar inte. Jag vill inte ut. Låter tonerna leda mig. Vill låta tonerna lura mig igen och igen. Dina smekande toner mot min hud gör mig flyktigt lycklig. Lycklig ekar i mörkret. Natt efter natt i blindo. Låt mig lida för dina vackra bedragande toner ber min kropp.
Tonerna dör ut och jag är mer vilsen än förut.
Blind börjar jag leta efter fönstret jag tittat ut genom och lovar att den här gången våga öppna.
Om jag bara fick andas luften innan musiken börjar spela igen så kanske jag kan se igen. Aldrig mer sluta ögonen och låta förblindande ljus smita in.
Om jag bara fick andas luften innan musiken börjar spela igen
Jag tittar ut, ser luften och tänker att jag vill andas den. Men jag vågar inte, jag vill inte förstöra illusionen och stannar kvar på min plats. Sluter ögonen och ser ljusfläckar dansa på ögonlocken, en springa ljus smiter in för jag glömmer pressa ihop tillräckligt. När jag tittar upp ser jag ingenting mer, gitarrmannen har stulit mina ögon och jag lyssnar tills tonerna dör ut.

Jag chippar efter luft men den är borta. Blind börjar jag gå för att hitta ut.

Snälla låt mig hitta ut

Snälla låt mig se igen

Snälla ge tillbaka luften

Gitarrmannen med den lilla strimman ljus tog mina ögon och när jag tittade upp såg jag ingenting mer.
Jag hör musiken. Inatt ska jag älska en gitarr igen och låta tonerna dansa med mitt hjärta. Jag kan inte låta bli och blind dansar jag fortare fortare. Letar inte längre. Orkar inte. Jag vill inte ut. Låter tonerna leda mig. Vill låta tonerna lura mig igen och igen. Dina smekande toner mot min hud gör mig flyktigt lycklig. Lycklig ekar i mörkret. Natt efter natt i blindo. Låt mig lida för dina vackra bedragande toner ber min kropp.
Tonerna dör ut och jag är mer vilsen än förut.

Blind börjar jag leta efter fönstret jag tittat ut genom och lovar att den här gången våga öppna.
Om jag bara fick andas luften innan musiken börjar spela igen så kanske jag kan se igen. Aldrig mer sluta ögonen och låta förblindande ljus smita in.

Om jag bara fick andas luften innan musiken börjar spela igen

Jag tänker tänk om sen tänker jag att jag tror på ödet

Jag tänker tänk om och sen tänker jag att jag tror på ödet och hur bra allt känns. Inget kan spräcka bubblan eller slita och dra ner.

Ta inte det här fel, men du är verkar vara en väldigt känslosam person

Mycket tankar och känslor brottas därinne och därför är jag förvirrad och glömsk för det mesta. Varför vet jag inte. Varför flyger fjärilar. Varför vet jag inte, men dem är fina. Jag tänker hela tiden på allt möjligt därför glömmer jag varför jag går in i ett rum ibland. För jag har redan bytt tanke. Jag tror det är därför skriva och måla behövs och fånga här och nu på en bit papper, i ett ord.

Just nu tänker jag på London, Vänner på tvn, Vänner, telefonen som ligger på hyllan, på känslan som nyss fanns som är skönt att den är borta igen. Myrorna som kryper i hela kroppen skönt störande pirrande. Glad irritation.

Jag köpte nya solglasögon i London 20kr och långklänning på HM i kära Göteborg med min nya och gamla klasskamrat eftersom jag byter från serviceutbildning till eventutbildning. Jag älskar sommarens slappa hippiestil!

RSS 2.0