Mysfaktor i novembermörktet

Öppnade dörren till de lilla cafét jag sett påväg till bussen ett flertal gånger. De luktar ljuvligt här inne och inredningen är bondromantiskt mysig. Det står gamla mörka flaskor uppradade och väggarna är vaniljfärgade. Som att vara mitt i en bakelse. Gammal hemmagjord knäck trängs i skålar vid disken och känslan av jul skölja över mig. En nyckelpige kopp fångar min blick. De skulle nog vara en lagom kopp för min kaffekonsumtion.

Och så försvann han från jordens yta och bara minnena och skratten lever kvar

Det är verkligen sorgligt att Lasse Brandeby försvunnit från jorden. Det är ungefär som när Arne Weise slutade vara i tvrutan på Julafton. Ett stort tomrum av en människa man egentligen aldrig kände, men som alla ändå visste vem de var. Han dog alldeles för ung. Bara 66år gammal.

Valputställning på Åby travbana

De fick bli mammas tur att ställa ut den här gången och de gick lysande. Va kul i se på för en gång skull. Varga fick jättefin bedömning och nu väntar finalen.

Stallmys

Sista natten med gänget

Tog mig upp tillslut även om jag trivdes väldigt bra under det fluffiga täcket. En mycket trevlig kväll med mina fina klasskamrater. Imorgon checkar vi ut från rum 012.

Som vi bor i Norge

Fryser och är trött. Längtar liksom hem. Väldigt mkt. De är bara kallt trots de varma täcket. Här är mitt, Therese och Magdalenas Norgeboende i alla fall.

Galenpanna

Jonas Alaska

Parkteateret

Var väl i tid och hade mkt tid att vara nervös och ladda på. Men de gick bra. Blir lite bättre för varje gång, men behöver öva mig mer på intervjuteknik. Parkteateret var min typ av ställe. De var där vi möttes. Lite som Göteborgs pustervik.

Caféhäng i väntan på intervju

Intervjuporträttperson bokat

Min största idol ringde upp mig idag. Ringde upp mig! Min absolut största idol sen så långt jag kan minnas. Nu är intervju bokad med henne. Jag skakade av glädje efter det telefonsamtalet. Intervjun kommer resultera i ett personporträtt av henne. Och med henne menar jag Eva Rydberg.

Sett en äkta Politi

Tro de eller ej. Det ska föreställa äggmackor som resekost. Ska försöka uppdatera resans händelser. Spara minnena i ord. Just nu händer det inte så mycket. Vi sitter på en buss. Gobybus. Och vi har passerat tullen. Jag är för första gången i Norge. Men de är nog fortfarande svensk luft som cirkulerar här inne.

Morgonmörka gator

Vaknar upp. Känner i kroppen att det är något på gång idag. Jag borde vara trött. De är jag inte. Inte idag. Skyndar mig upp ur sängen för att packa de sista och sätter på vatten på spisen. Hoppas att jag ska hinna få i mig den svarta sörjan innan jag måste gå. Hinner som vanligt med en eller två klunkar. Känner den vanliga resestressen krypa i kroppen. Rädslan att inte hinna. Att det ska vara köer. Att det ska ha hänt en olycka. Att jag ska bli sen och missa bussen. Väskan är tung, men jag tar mig fram i gatlyktornas gula sken. Kommer fram till hållplatsen och får vänta några minuter. Det värker i ryggen och jag blir irriterad på mig själv att jag inte tränat den bättre. Lovar mig själv att när jag kommer hem ska jag börja träna. Som jag brukar tänka. Bussen är full av morgontrötta människor. Resan går fort och New Age spelar i mina hörlurar. Om några minuter är jag framme och människorna börjar plocka med sina väskor som om dem är rädda att inte hinna av annars. Jag har hunnit fram och har en hel halvtimma till godo. Sen går bussen. Till Oslo.

 

8.32

Nu rullar vi mot Oslo

Och vad gömmer sig här tro...! Jo en liten morrontrött Minna!

1408

1408 hamnar definitivt på listan över mina favoritfilmer. Den vänder ut och in på hjärnan och är mycket välgjord castad med två toppskådisar. John Cusack och Samuel L Jackson.

Bara några timmar kvar

Som jag skrev tidigare kom jag på vad jag vill skriva om angående Osloresan. Temat är de som hände där 22 juli i år. Den här låten fastnade i mitt sinne. Ämnet är musik och sorg. Nu har jag bokat intervju med sångaren. Något jag ser fram emot kan jag lova.

Sköna melodier

Vill dela med mig av en låt en av mina fina klasskamrater gjort cover på. Ulrika Ölund med David Guettas Titanium.

Bussen åker genom nattens dimma

Låter sista bussen föra mig hem från mitt hjärta. Kärleken fann mig och jag fann kärleken. Lycklig och hoppfull dök den upp. "Jag tänker tänk om och sen tänker jag att jag tror på ödet". Så tänker jag, för hur jävligt de än kan kännas, har ödet något annat planerat för dig. Något du kanske inte trodde var möjligt. Vill inte sitta på den här bussen. Vill redan tillbaka. Men Norge väntar och jag måste hem och packa. En spännande vecka väntar. Och när jag åker hem igen möts jag av mitt hjärta igen.

Söndasmys

Söndasmys hemma hos min älskling. Lagat lyxfrukost och slappat vid tvn. Kokade ihop fattiga riddare bland annat. Förbereder mig inför oslo. Imorgon åker klassen dit. Efter mycket tvivel hittade jag tillslut vad jag ville skriva om. Jag googlade runt som en galning och hittade ett musikllipp med den norske artisten Jonas Alaska. Och efter ett antal telefonsamtal fick jag tag på managern och fick en intervju. Gissa om jag är glad just nu.

Godmorgon

Snart ska jag mot Göteborg igen. Ska börja på en artikel för UPP! kanske fika med Anna och åka ut till stallet lite senare. Får väll vänta o se hur dagen egentligen kommer se, me de är planen.
RSS 2.0