Medan jag är borta



MusicPlaylistRingtones
Create a MySpace Music Playlist at MixPod.com

Spöklig Halloween alla mina monster.
Här lite musik att lugna nerverna med.

Mot nygamla äventyr

Aj som gatan, jag sträckte min axel igår (igen) på "kartongscenen" i Gangs. Jag har svinont idag.
Nu är det hur som helst officiellt höstlov några dagar och nästa vecka har vi bara tre föreställningar och ingen matte för min del. Jiha! Idag åker jag till Anders, så jag blir datafri några dagar. Kan vara bra för mig.

Bara idag, en ny dag

Imorgon 11.08 tar Sj-tåget mig till min Anders som jag saknar mer än vad som är bra för hälsan. Det ska bli så himla skönt att få sova i hans armar igen för där känner jag mig tryggast. 
Tåget är framme 14.00 i Karlstad och då kommer pappa och plockar upp mig för vi ska ut och äta någonstans. På kvällen vill jag bara mysa med Anders och på fredag kommer Bibbi som gick och blev 18år i måndags. Jag missade nästan hela hennes år som 17 så det ska bli kul att höra vad hon har haft för sig. Vi ska ut och shoppa, laga en mysig middag och ut på stan. Elin ska också med och kanske någon mer, hmm jag vet inte. På Lördag åker hon hem till lilla Storfors igen och jag och Anders ska och hälsa på en arbetskamrat till honom. Det kan nog bli en bra helg det här. Det ända jag drar mig för är att åka hem och börja om att sakna, men vår tid kommer när vi får vara tillsammans.

Måndag
Sprungit längs lärjeån 45min

Onsdag
Imorse tränade jag på gymet, löpband 30min á 4.4km, styrka (runt 40min) och cykling 20min (autopilot) motstånd ökar efter farten.  

Melissa Horn och Lars Winnerbäck


Lovets första dag

Jag sitter med en butn läxor över lovet som måste göras.
Det blev en intressant författare att skriva om i allafall i samtidskonsten, jag valde Jenny Holzer till min uppsats.

Reeeaaa!!!

ÖB i Gamlastan säljet ut alla sina hästgrejjer och jag fyndade ett par riktigt snygga ridbyxor (160:-) och knästrumpor igår. Riktigt snygga blårutiga som jag ska styla med i stallet idag ;). Nej snart ska vi åka.
Hade gott

Glöm inte vrida tillbaka klockan

Jag ligger och sover när mamma kommer in.

-Dags att gå upp

Jag öppnar motvilligt ögonen och vill bara ligga kvar i värmen

- Va är klockan?
- Runt nio, jag sätter på kaffe.

Nu en timme senare är klockan fortfarande nio och jag har fått en timme till godo, eller en timmes missad sovmorgon, se det hur ni vill. Det har i vilket gått och blivit vintertid.


Klockor för alla personligheter... Klicka på bilderna så kommer ni till hemsidan.



för sportnörden, gymtoken, mattesnillet, fritidsmänniskan och...
Godisgrisen!

"Choklad är gott och det vet vi om. Det är därför vi tagit in denna smarta motivationshöjande produkt. Det är helt enkelt en vackert rosa klocka som en gång i timmen serverar sin ägare en liten chokladbit till en festlig musikmelodi. Kan fyllas med maltesers, Polly eller liknande godis. Välj din egen favorit!"

Att bara förvinna iväg en stund en vanlig fredag


Marie kanske ska hjälpa mig med balklänning ;) Hon är grym!!

Dags för fredagsmys


Okej, det är hela dagen kvar, men jag kan inte låta bli att längta efter en lugn och skön fredagskväll.
Det har varit fullt upp den här veckan och jag har knappt hunnit sitta ner. Idag blir inget undantag, men på måndag! Då är det höstlov och jag har en hel ledig dag framför mig. Den här veckan har varit full av skola, läxor, föreställningar och hästar. Men på sätt och vis älskar jag att ha mycket att göra så jag menar inte att klaga heller. Ikväll ska jag se på Tv och gotta mig med Ben&Jerry´s glass i vilket fall, som alla tjatar så om. Köpte den igår så den ligger där i kylen och frestar mig nu. Mumma!!

Förra veckan blev det träning V. 42
Tisdag:
Ridit
Onsdag: Sprungit i stallet ca 20 min+ rida
Torsdag: Sprungit slin´gan + dit (ca3km) + 30min promenad lärjeån
Fredag: Gym löpband 20min á 3km (3min 8km/h 2min 10km/h) delade upp femminutarna i småpass. magmaskin 10x4, rumpa 10x4. Sen han jag inte mer.


V. 43
Måndag:Ridit ca 30min
Tisdag:Rdit ca 30min
Onsdag: Gym löpband 10min á ca 1,4km + 20min á 3km, mage. rumpa (tillförbannelse), in och utsida lår, rygg och axlar. avslut cykling 20min.
Torsdag: cykla till stallet ca 3km (värdelös cykel m. trasiga växlar och nästintill punka :S), Ridit ca 20min.
Fredag: Gym Löpband; 20min á 3km, styrka; mage, rumpa, rygg, ut/insida lår (10x4/maskin), Cykling; 20min på autopilot (motsånd ökar vid ökad fart).

Gottit avslut på veckan! Mumms

Onsdag morgon

Jag struntade i att dricka kaffe igår morse och jag upptäckte, att jag är sjukt beroende av kaffe. Jag hade jättesvårt att piggna till. De var inte för ens klockan tre på eftermiddan jag fick mitt kaffe och orkade börja leva igen. Det misstaget ska jag inte göra om igen. 
En låt för idag!
Lilli Allen
Om ca 10min måste jag dra till spårvagnen, vi börjar med kursen "arbetsmiljö och säkerhet" idag.

Jag tränade bra förra veckan även om jag glömde skriva det här på bloggen.
Så scehmat kommer upp när jag får tid.

Vad betyder Lina

Namnet Lina betyder "kraftfull".
Namnet Lina på arabiska betyder "liten palm" och på franska betyder det "litet vackert vattenfall".
Kvinnonamnet Lina är en ursprungligen en kortform av många olika namn som till exempel Adelina, Evelina, Karolina och Nikolina.
Det äldsta belägget i Sverige är från 1802. Namnet är vanligast på personer födda efter 1980.
Popularitetsökningen kan ha att göra med Emil i Lönneberga filmerna som kom på 70-talet. Där pigan Lina finns med spelad av Maud Hansson. Lina finns ej med i almanackan från och med 2001. Namnet fanns tidigare med den 20 januari mellan 1988-1992. Mellan 1993-2000 var namnet flyttat till den 20 maj.

Jag sitter i sista minuten med svenska läxan som jag haft en hel vecka på mig att göra. Två uppgifter, men den första var rätt kul! Vill du ta reda på vad ditt namn betyder gå in på Svenskanamn.se och skriv ditt namn i sökrutan. Det har varit en grym helg med festande hos Emelie. jag provade på att micra glass och värma tortillabröd i micron med en liten bagatell att jag la in hela plastförpackningen. Så... det luktadeinte så gott sen. Alltid lika kul, dagen efter. Gjort flera klädkap idag på marknaden i Kviberg, Emelie och Marie sålde ut gamla grejjer och kläder för en billig peng och jag rotade såklart igenom och fastnade för bl.a. en tunika från VILA 5:- (fast ja fick de) och ett par stövlar Sixtyseven.

Vi går på olika vägar tillsammans

Blää, jag hatar när dem bäddar in låtarna, men lyssna på den här på Youtube!!
The Kooks- She Moves In Her Own Way

Ikväll ska jag till Emelie, lite förfestande och Marie är där också. Efter föreställningen såklart.


Solen värmde igår, idag får du vara solen


Det var en fin och kylig höstförmiddag igår. Solen sken vackert och jag gick fick klä mig i min varma vinterjacka. Idag är en ny dag och det regnar och är tråkigt ute, men det är fredag och snart ska jag till skolan. Det är matteprov idag, men jag känner mig förberedd så jag tror det blir en bra dag.

På spaning i klass 9a arkivet


Ush, jag ser lite bitchig ut på bilden längst till höger^^
Men Jennie är söt, som hon alltid är och fy vad jag saknar henne♥
Jag hittade gamla bilder från Stockholmsresan med klass 9a.
Snacka om att jag såg annorlunda ut på den tiden.
Ingen låt passar bättre och tar fram fler minnen från den tiden än den här låten, väntan i korridoren med Emmiz och Elins spelande mobiler. Åh, vad vi hade de bra ändå. Tack 9a för våra fina högstadieår tillsammans.

Ha en bra dag


När nånting börjar ta slut, börjar allt ta slut.
Både hårsprayen och min foundation lyckades tima samma dág, så det var bara att köpa nytt, tur att jag hade pengar över. Om en stund ska jag möta upp Jonna på stan för vi ska klippa oss!! 
Jag har lärt mig hur man laddar ner brushes till Photoshop nu!! Elin visade mig för ett tagsen, men jag fattade inte helt. 
Nu ska jag skynda iväg♥ 

det är dags att ta sig igenom en ny dag idag igen

Jag har varit trött 2 dagar i rad, helt slut och vill bara sova. Somnade riktigt tidigt igår framför tvn. Var i stallet iallafall och verkade hovarna på Myskur. Dem växer inte mycke nu när näringen i gräset börjar försvinna. Dags för hö och elände snart. Mina fodringsdagar är måndag och onsdag.
Ush jag vill bara hoppa ner i sängen igen och sova bort hela dan framför dåliga tv program. Men nej, det är ferställningdags med "ny Micke" och ny publik igen.
Jag saknar Anders, men tiden räcker inte till för någon av oss ibland. Jag längtar till Jul och nyår och härlig ledighet. 

Läxor, Ugly Betty, desperate housewife och en säng.
Längtar till kvällen.

Chess

Gick ut en stund med Jenny och hennes kompis Sara ikväll ändå på lilla baren Chez amis. Jag blev inte där så länge (mamma var orolig över hur jag skulle ta mig hem och hon ville sova). De är skönt o va hemma i vilket fall och snart ska jag hoppa i sängen och ringa Anders. Som sagt en del att göra imorn på min lediga dag... He. De var en mysig, "afterwork" kväll dock♥

Jag vill gå på Bio

Jag har varit sugen att gå på bio hela veckan, men ikväll vill jag bara vara hemma och slappa ändå för imorn ska jag städa hemma, plugga matte (prov nästa freda) och pyssla om Myskur i stallet, kanske ta en skön skogspromenad igen.
Jag vill se Fame!! Jag minns när jag och Madde gick på dans i lilla Storfors för Malin och tränade in en dans till famelåten. Hjälp va svår den var att lära sig då. Det var många snabba steg att komma ihåg.

Godmorgon! Det är helg...

Ni har säkert hört hennes låt på radio flera gånger, men jag tycker hon är bra, riktigt bra och hon har fin klädstil och jag gillar hennes hår. det ser så friskt ut. Till skillnad från mitt. Jag ska klippa mig nästa vecka (tack och lov) med Jonna på Burgården. Lugg eller inte, de är frågan. Det är skönt att slänga ihop allt hår i en bulle när jag inte orkar med de. Det ryker flera cm av längderna iallafall som är alltför slitna.

Nu är det helg, men jag märker inte så mycket skillnad förutom att mamma är hemma. Snart ska jag till stallet och ta hand ordentligt om Myskur och ikväll är det föreställning igen. Samling 17.00.  Jag hämtade ut biljetter till mamma, pappa och morfar i förrgår för Ullis hade lyckats skrapa ihop några överblivna! Så 28 november kommer dem och tittar.  


Bra frukost

Här kommer ett långt inlägg om frukost hämtat från Netdoktor.se
De flesta människor sover mellan sex och åtta timmar varje natt. Under nattperioden tillförs kroppen ingen energi utan använder sig av kroppens energireserver. Efter nattens fasta behöver kroppen fyllas på med energi igen, vilket gör frukosten till en viktig måltid. Våra morgonrutiner brukar se relativt lika ut varje dag. Detta gäller även våra frukostvanor. Man brukar oftast inte vilja ha några större överraskningar då det gäller val av mat till morgonmålet. Ur näringssynpunkt är det inte heller nödvändigt att man varierar sin frukost. Huvudsaken är att man äter frukost. Det engelska ordet "breakfast" betyder ordagrant att "bryta (break) fastan (fast)". Att hoppa över frukosten i hopp om att gå ned i vikt fungerar inte. En stadig frukost underlättar fördelningen av måltiderna och gör dig mindre hungrig och sötsugen framåt lunchtid.

En bra frukost ska förse dig med så pass mycket energi att du inte blir trött och orkeslös under förmiddagen. Den bör ge dig 20-25 procent av ditt totala kaloriintag.

Frukosten bör innehålla mycket kolhydrater och lite fett. Kolhydratrika livsmedel som normalt intas till morgonmålet är flingor, müsli, bröd, mjölk, gröt och frukt.

En bra frukost

Nedan följer förslag på olika sorters frukostmat. Om du äter ett livsmedel från varje grupp så blir din frukost väl sammansatt. Hur stor portion du behöver är mycket individuellt och beror på hur mycket energi du gör av med under förmiddagen.

  • Bröd, gröt, välling, müsli eller flingor
  • Mjölk, yoghurt eller filmjölk
  • Pålägg som exempelvis ost, ägg, skinka eller leverpastej 
  • Frukt, grönsaker, bär eller juice.

Förslag på bra frukostar

  • En portion havregrynsgröt med lättmjölk och lite sylt. Två skivor knäckebröd med lättmargarin och ost och leverpastej som pålägg. Avsluta med en frukt.
  • En portion filmjölk med müsli. En rågbulle med lättmargarin, där man väljer skinka och tomatskivor på ena halvan och messmör på den andra. Avsluta med ett glas juice.
  • En kopp fullkornsvälling. Två smörgåsar med pålägg. Ett kokt ägg och en frukt.

Vad ger frukosten mer än energi?

Förutom att frukosten ska ge oss energi bör en bra frukost ge oss en fjärdedel av dagens behov av vitaminer och mineraler.

Mineraler

Om vi väljer att dricka eller äta mjölkprodukter får vi bra med kalcium. Väljer man mager ost eller mejeriprodukt undviker man att få för mycket kalorier från fett.

Bröd och gryn ger oss järn. Om man som pålägg tar messmör eller leverpastej blir det ännu mer järn.

För gravida kvinor eller personer som har låga järnvärden kan det vara bra att äta en dubbelmacka med ett järnrikt bröd. Tänk på att äta något C-vitaminrikt till så att järnupptaget stimuleras, exempelvis en kiwifrukt.

Vitaminer

Frukostbrödet ger oss mycket B-vitamin. Bröd och gryn är bra källor till B-vitamin. Både fullkornsbröd och bröd som är bakat med siktat mjöl är bra. Det siktade mjölet är oftast berikat med vitaminerna B1, B2, B6 och niacin. I det osiktade mjölet finns dessa vitaminer kvar i skaldelarna.

Mjölk och fil ger oss också B-vitamin. Väljer man lättmjölk, mellanmjölk eller lättfil får man även vitamin A och D.

C-vitamin får vi om vi till frukosten väljer att äta frukt, bär eller grönsaker. Det räcker med ett par skivor paprika eller en halv apelsin. Förutom att C-vitaminet är en viktig vitamin i sig, så stimulerar det även upptaget av järn. Äter du frukten hel istället för att dricka den som juice får du även i dig fibrer.

Är det nyttigt med ägg?

Att äta ägg till frukosten några gånger i veckan är bra. Gärna varje dag! Ägget innehåller nämligen massor av nyttigheter. Förutom att det ger bra protein så innehåller ägg även rikligt med A-vitamin, E-vitamin, B-vitamin, järn och selen.

I ägget finns dessutom fler ämnen med postiva effekter: immunglobuliner (del av immunförsvaret), antioxidanter, omega 3- och omega 6-fettsyror 

Ägget har ju länge haft ett dåligt rykte eftersom det sammankopplats med hyperlipidemi, dvs höga blodfetter. Det är dock inte ägget som är boven i dramat eftersom kroppen själv producerar kolesterol om det inte tillförs genom födan. Idag vet man att födans fettkvalité, dvs valet av fett på smörgåsen och i matlagningen, spelar en stor roll för kroppens produktion av blodfetter. Lite kuriosa: under åren 1945-1995 minskade äggkonsumtionen i USA med 46 procent, men amerikanernas kolesterolnivåer minskade endast med en procent.

Träning i veckan

Torsdag: Min energi var lika med noll idag och jag hade knappt nån motivation alls. Jag orkade runt min vanliga sträcka, men det gick mycke långsammare än vanligt. Det brukar ta ca 42- 45 min och idag tog det 48 min. Inte så bra. Jag gjorde 50+ 30+ 20 situps med.
Idag har vi föreställning igen, saml. 11.50 så måste gå nu.
Ha en bra dag.

Måndag: sjuk
Tisdag: sprungit ca 45min 50+ 30+ 20 situps
Onsdag: Promenad (slingan) ca 45 min
Torsdag: Sprungit 48min (vanliga rundan)+ situps
Fredag: Morgonpromenad med Winston 30min
Lördag: Skogspromenad med Myskur (ledd i grimskaft) 40min sprungit 43min (lärjeån)
Bättre tempo idag, det gick hela 6 min fortare än i Torsdags. Ändå var jag lite seg i benen efter skogspromenaden. Så just nu känner jag mig supernöjd.

Föreställnings tider

Jag har just suttit med min kalender och skrivit ner varenda föreställning med "Gangs". Jag har lite skrivkramp nu. 51 föreställningar kommer vi spela totalt, vaje gång med lika stor entusiasm. Veckorna ser ut ungefär såhär:
Tisdag 13.00 Onsdag 13.00 Torsdag 13.00el19.00 Fredag 19.00 Lördag 18.00. fram till dagen innan det nya året ska firas in.
Jag är ledig torsd. - sönd. på mitt höstlov och det kan ska jag spendera med Anders. 

Det är förresten slutsålt

Det står skrivet i stjärnorna

Kräftan 22/6-22/7

Två produktiva veckor väntar, men du trivs bara när du får vara kreativ och planera din tid själv. Att följa instruktioner från andra går betydligt sämre och du avskyr att känna dig styrd. Samma sak när du skall roa dig, nöjeslivet blir som bäst när du får arrangera saker på egen hand.

♥sex/kärlek 4
♦kul/nöjen 4
♣tur/pengar 4

Vill du se hur dina två veckor blir
Klicka på länken Veckorevyn

Tisdag

Idag är jag totalladdad för skolan (Backateatern). Vi har genomdrag 13.00 då ska vi vara ombytta och klara och 19.00 är det föreställning (samling 18.00). Min dag idag...


Mamma var världens sötaste och köpte ett nytt regntäcke till mig (eller rättare sagt till Myskur) Hansbo 200:- rabatt (innan 950kr) och ett par nya gummistövlar, rätt snygga för att vara stövlar fkt. (halva priset på dem, innan 800:-). Tack mamma♥ Till helgen ska jag pyssla om Myskur riktigt ordentligt, hoppas älgflugorna börjar försvinna så vi kan våga ut oss i skogen igen, fy va irriterad han var sist och jag förstår honom. De var snuskigt mycke äckliga älgflugor över hela honom.

 

Skitdag

Jag sitter med läxor och det gör inte min dag bättre, men jag måste skriva den där skiten nu. Jag hann inte i helgen, var ju med Anders och jag kommer inte kunna åka till honom i Karlstad på ett tag som sagt. Helgen var så bra och nu är det bara grå och trist vardag. somblirhelgochsenvardagochsenhelgochdåkanskeduärhärkanske.  



Imorgon! missa inte nu har jag påmint er ;)

...

Min mage har varit jättekonstig idag ch jag känner mig inte så pigg på nånting. Jag mår bara kass och  önskar att den här dagen kunde ta slut nu.

Pappa

Jag saknar pappa grymt mycket och det var ett tag sen jag träffade honom. Vi bor inte lika nära längre och jag saknar att bara kunna åka dit en stund, ut på landet, till lugnet. Pappa, han betyder otroligt mycket för mig, han är min alldeles egna pappa. Jag är stolt över att vara hans dotter. 

Karlsta Nattliv




Och poff så var jag hemma igen, helgen var helt klart oslagbar på ett jätte, jätte positivt sätt. För de första fick jag vara med Anders så mycket jag bara ville och jag (vi) kom in på flera ställen gratis, där jag verkligen inte skulle komma in annars. Harry´s (24år) och Nöjesfabriken (20år). De var inte så mycket folk ändå, men jag hade grymt kul och det var hur stort som helst där inne  (med lite alcohol i kroppen, men de är en stor nattklubb med tre dansgolv). Vi hängde våra kläder i VIP garderoben och de ända jag betalade för den kvällen var mat. Jag kan inte påstå att jag var uppklädd till tänderna direkt, utan hade helt klart bekväma kläder. Monkistickadetröjan och sneakers. Så kan de gå.  
Kvällens "krogrunda"
Pitchers
(tittade på Hockey FBK-......? Färjesta vann iaf.)
Wolfpack (Mysig liten Irländsk krog)
Harry´s (24års gräns ;) men jag fattar gränsen, kul att festa på ett ställe där dem yngsta är minst sexår äldre än mig, eh nej tack, de var kul för att jag var med Anders och Calle)
Biljard 9:an (Tror de hette så, duktigt undangömt och blev helt klart förvånad, de var helfräsht därinne)
Slutligen
Nöjesfabriken (De var Calle som höll i kontakterna och kände folk som jobbade på olika ställen, nu lär jag få vänta ca 2år innan jag kommer in där igen)


Ett virrvarr av ord

Jag (och klassen) hade bara en kort intervju på Backa igår (Angeredsgymnasiet inetrvjuade, vi är deras stjärnor nu;). De tog ca en timme sen slutade vi!! och åkte hem till Ashkan och tittade på filme "Hjältar" som några i klassen var med i förra året (ett projektarbete på en anna skola). Melissa hade bl.a. huvudrollen. Den var godkänd och tog ca 40min, Melissa och Ashkan som hade större roller gjorde riktigt bra ifrån sig på film. Det kändes naturligt. Sen shoppade vi!! Jag spranf runt i hela stan för att hitta exakt den tröjan jag ville ha. Tillslut hittade jag den i rätt stl. på en skyltdocka på Monki. Ååååå vilken härlig känlsa, den är helt underbar.
Alla föreställningar i helgen blev inställda också, tråkigt, otur... och synd...  för jag åker till Anders istället!! 
Nu ska jag klä mig och ladda för skolkort.
Puss  

What if god was one of us


Smoothie

Jag hittade ett gott och enkelt smootihe recept igår som jag provade nu på morgonen och den var supergod.
Allt du behöver är
en banan och
en grapefrukt.
Skala och skär bananen i bitard och dela grapefrukten på mitten och gröp ur fruktköttet.
Mixa ihop frukterna till en smooth blandning. Klart!

Prova också med 2 dl mild yoghurt med honung och mixa ihop med frukterna till en skummig dryck.
RSS 2.0