La quiche Lorainne



Antal portioner: 8
Ingredienser

100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk vatten
125 g rökt magert sidfläsk
3 dl riven emmentalerost
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

 

 

Gör så här

1. Hacka samman smör, vetemjöl och salt och arbeta snabbt in vattnet med händerna. Tryck ut degen i en pajform och låt den stå 30 minuter i kylskåpet.

2. Sätt ugnen på 225°. Skär fläsket i tärningar och bryn det lätt, låt det svalna. Lägg tärningarna i bottnen av pajformen och därefter den rivna osten.

3. Vispa samman ägg, grädde och kryddor och häll det i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen har stannat.

Det här receptet hämtade jag på http://recept.nu/ 

Men pajen åt jag första gången på ett party i Frankrike, den är urgod.

Jag gjorde den för någon vecka sen åt Anders, mamma och morfar

 


Dina ord




Namn:
?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Skriv här!

Trackback
RSS 2.0