La quiche Lorainne
Antal portioner: 8
Ingredienser
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk vatten
125 g rökt magert sidfläsk
3 dl riven emmentalerost
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
1. Hacka samman smör, vetemjöl och salt och arbeta snabbt in vattnet med händerna. Tryck ut degen i en pajform och låt den stå 30 minuter i kylskåpet.
2. Sätt ugnen på 225°. Skär fläsket i tärningar och bryn det lätt, låt det svalna. Lägg tärningarna i bottnen av pajformen och därefter den rivna osten.
3. Vispa samman ägg, grädde och kryddor och häll det i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen har stannat.
Det här receptet hämtade jag på http://recept.nu/
Men pajen åt jag första gången på ett party i Frankrike, den är urgod.
Jag gjorde den för någon vecka sen åt Anders, mamma och morfar