KanelBullar

♥Det här tycker jag älskling ska baka till mig nästa gång jag åker dit ♥

ca 20 st kanelbullar

Ingridienser:
75 Gram smör
7 1/2 dl Vetemjöl
1/2 dl Socker
2 krm Salt
25 Gram Jäst
2 1/2 dl Mjölk

Fyllning:
Ca 50 Gram rumstempererat smör (ta mer om du vill ha dom extra krämiga)
2 msk Ströcoker
1 msk kanel

Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Så här ska du göra:
Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke.
Tillsätt 7 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar.
Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen.
Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig.
Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225-250°.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x50 cm.
Blanda ihop Garneringen (smör, socker och kanelen) i en bunke och bred över degplattan. 
Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda.
Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller på ett bakplåtspapper.
Jäs bullarna under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 6-8 min.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Woola! Egenbakda bullar med ett glas kallt mjölk till!
Har inte hunnit baka själv idag, men har använt receptet förut, supergott!

Receptet är hämtat på Arla.se

Dina ord




Namn:
?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Skriv här!

Trackback
RSS 2.0